Conditiile de spitalizare se vor schimba radical la Spitalul Municipal Timisoara, in urma parteneriatului pe care Primaria il va semna cu IFC (International Finance Corporation), divizia de investitii a Bancii Mondiale pentru construirea unui spital nou. Solutia primarului Dominic Fritz pentru situatia Spitalului Municipal, aprobata astazi in sedinta Consiliului Local, prevede ca primele plati sa fie efectuate abia dupa ce noul spital este construit si dotat cu echipamente de ultima generatie. Astfel, se diminueaza riscurile ca investitia sa fie intrerupta sau tergiversata de catre constructor. Acordul prin care IFC va furniza asistenta municipalitatii in structurarea si implementarea unui parteneriat public-privat va fi semnat in perioada urmatoare.
"Eu cred ca este singura noastra sansa sa vedem un nou spital municipal in urmatorii 10 ani. Pentru Timisoara a venit momentul sa isi ia soarta in propriile maini si sa nu mai astepte dupa tot felul de solutii nerealiste. Foarte multi timisoreni asteapta de ani de zile acest nou spital municipal. Nu mai avem timp sa asteptam. Ma bucur ca majoritatea consilierilor locali au inteles urgenta acestui spital si au aprobat parteneriatul cu Banca Mondiala”, a spus primarul Dominic Fritz.
Specialistii IFC, organism international la care este membru si Statul Roman, vor sustine primaria pentru a atrage un operator calificat din sectorul privat sa proiecteze, sa finanteze, sa construiasca si sa intretina noul spital din Timisoara.
Cu un numar estimat de 300 - 400 de paturi pentru internari, cabinete de specialitate, circuite medicale eficiente, aparatura de ultima generatie pentru investigatii, spitalul va reuni mai multe sectii ale Spitalului Municipal, care in prezent sunt imprastiate in 14 locatii din oras. Costurile, estimate intr-o previziune initiala a IFC, se ridica la 120 de milioane de euro, dar suma finala, precum si numarul exact al paturilor, vor rezulta in urma studiilor ce vor fi realizate de catre partenerii Primariei.