RO EN
The cart is empty

WEF: Descentralizarea si integrarea - tendinte ce implica noi riscuri financiare

La data de 25 iunie 2018, Forumul Economic Mondial (World Economic Forum - WEF), prin Consiliul Viitorului Global al Sistemelor Monetare si Financiare, a publicat raportul „Sistemul Global Financiar si Monetar in anul 2030”, semnaland in cadrul documentului trei aspecte esentiale legate de riscurile si provocarile asociate unor forte (tendinte) aparent opuse, descentralizarea si integrarea, carora trebuie sa li se adapteze arhitectura financiara internationala - si anume: 1) provocarile legate de reglementare; 2) transformarea sistemului financiar prin digitalizare si 3) riscurile macroeconomice curente.
„Actualmente, sectorul financiar si monetar international se afla la rascruce. La un deceniu dupa declansarea crizei financiare globale, economia mondiala da semnale de revenire. Cresterea din 2017 a avut loc pe scara larga, in aproape toate economiile lumii, accelerandu-se in 75% din toate statele de pe mapamond. Stimulata de reluarea investitiilor, majorarea ca volum si valoare a schimburilor economice mondiale a dus la depasirea punctului minim de inflexiune, din anul 2001. Perspectivele optimiste, mult imbunatatite fata de cele din trecutul apropiat, intr-o epoca a ratei scazute a dobanzilor, au influentat major, in sens pozitiv, evaluarea capitalurilor proprii din toata sfera activitatilor economice, iar estimarile de crestere pentru intervalul 2018-2019 sunt, de asemenea, robuste. Cu toate acestea, raman unele riscuri si provocari, care necesita adaptare, deoarece - daca se transpun in realitate - pot deturna actualul trend ascendent al economiei globale. Pe baza calculului PIB/locuitor, se observa ca tendinta de crestere economica in aproape jumatate din tarile emergente (aflate in curs de dezvoltare - n.r.) este mult mai slaba decat cea din statele cu economii avansate, ba, mai mult, aproape un sfert din economiile emergente s-au confruntat cu scaderi in 2007. In plus, cota veniturilor rezultata din activitatea fortei de munca (bazata de productivitate) continua sa scada la nivel mondial, in timp ce capitalul reinvestit contribuie tot mai mult la veniturile globale. Astfel, obtinerea unei cresteri incluzive ramane un obiectiv extrem de important”, avertizeaza inca din preambul autorii cercetarii. Pentru a descarca documentul integral, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter