RO EN
The cart is empty

USR: Camera Deputatilor a adoptat viza de lunga sedere pentru nomazii digitali

Proiectul de lege privind viza de lunga sedere pentru nomazii digitali, initiat de Diana Buzoianu, deputat USR, a fost adoptat, marti, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.
Prin aceasta lege, Romania va putea sa construiasca un brand de tara si sa devina lider in domeniu si, totodata, sa atraga resurse financiare in economia nationala si sa incurajeze aparitia de noi startup-uri.
“Este o lege care aduce Romania in secolul XXI si care arata ca Romania intelege si vede, si stie sa profite de beneficiile pe care le ofera secolul XXI.
Este o lege care a fost muncita alaturi de Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, alaturi de MAI si MAE si prevede posibilitatea strainilor de a veni sa locuiasca sau sa calatoreasca aici, in Romania, pentru o perioada mai lunga de timp, in acest timp ei urmand sa lucreze pentru un angajator din strainatate sau pentru o companie pe care ei o au inregistrata in strainatate.
Este un instrument care a adus deja resurse financiare enorme in tari precum Germania, Estonia si Croatia, si, incepand de la momentul in care va fi publicata in Monitorul Oficial, va putea sa aduca aceste resurse si pentru Romania.
Este un instrument prin care noi putem sa promovam tara noastra si ne alaturam, astfel, avangardei statelor care au reusit sa foloseasca viza pentru nomazii digitali pentru a-si promova propria tara”, a declarat Diana Buzoianu.
Concret, impactul economic ar fi urmatorul: daca Romania ar atrage 2.000 de nomazi digitali anual, care ar cheltui in medie 2.000 de euro pe luna, la finalul unui an am putea vorbi de aproximativ 50 de milioane de euro adusi in economia nationala.
Mai multe detalii despre acest proiect, aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter