RO EN
The cart is empty

Schneider Electric: Companiile industriale nu sunt pregatite pentru digitalizare

Un studiu realizat pentru Schneider Electric de Omdia, o firma de cercetare a pietei de tehnologie, a scos la iveala faptul ca, desi transformarea digitala este esentiala pentru strategia de business, multe organizatii din domeniul proceselor industriale inca nu sunt pregatite pentru aceasta schimbare. Concluzia face parte dintr-un studiu realizat de cele doua companii pentru a intelege mai bine punctele slabe si provocarile specifice cu care se confrunta companiile industriale atunci cand abordeaza transformarea digitala.
Peste trei sferturi (78%) dintre respondentii la sondaj, care se concentreaza pe eficacitatea sistemelor de control distribuit (DCS), au declarat ca implementeaza activ initiative de transformare digitala in cadrul uneia sau mai multor unitati. Cu toate acestea, putin peste jumatate (55%) sunt "oarecum echipate" pentru a desfasura in mod eficient aceste activitati. Acest deficit reprezinta o provocare uriasa, deoarece aproape toate organizatiile (94%) se asteapta ca transformarea digitala sa aiba un impact semnificativ asupra operatiunilor lor in urmatorii doi sau trei ani.
Cercetarea a chestionat sute de cumparatori si utilizatori finali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu si regiunea Asia-Pacific, din sase domenii industriale: apa, produse chimice, petrol si gaze, rafinare, celuloza si hartie si generarea de energie.
88% dintre respondenti au declarat ca expertiza furnizorului lor de control, pentru a sprijini upgrade-urile sau modernizarea DCS, a fost excelenta. In ceea ce priveste asistenta oferita de furnizori, clientii au identificat trei principale calitati pe care le cauta la furnizorii de control distribuit pentru a-si imbunatati aspectele legate de DCS:
  • Performanta si functionalitate mai buna a sistemului;
  • Capabilitati mai mari de integrare a sistemului;
  • Rentabilitatea dovedita a investitiei.
Implementarea solutiilor DCS avansate, cum ar fi sistemul de automatizare a proceselor EcoStruxure™ Foxboro DCS de la Schneider Electric, se afla pe agenda multor organizatii. EcoStruxure Foxboro DCS, in special, permit proceselor industriale sa functioneze in siguranta si sa imbunatateasca profitabilitatea, permitand rentabilitatea investitiei de 100% in mai putin de un an.
Studiul a mai constatat ca este nevoie de mai multa colaborare intre Information Technology (IT) si Operational Technology (OT) pentru o transformare digitala de succes. Convergenta dintre IT si OT are loc in organizatii, dar gradele de aliniere comportamentala si prioritizare variaza foarte mult.
Cercetarea a aratat ca departamentele OT si IT colaboreaza cel mai mult in abordarea problemelor IT ale companiei si colaboreaza cel mai putin la strategia de securitate a retelei si instrumentele de supraveghere. In acelasi timp, primele trei domenii cu cea mai mare influenta asupra definirii specificatiilor de transformare digitala a sistemelor de control distribuit sunt IT, corporative si operationale.
Potrivit raportului, automatizarea deschisa si arhitecturile interoperabile asociate cu sistemele de control distribuit sunt considerate "relativ importante" atunci cand se implementeaza noi tehnologii sau se lucreaza cu noi furnizori. Solutii precum EcoStruxureTM Automation Expert demonstreaza eficienta clara in medii industriale deschise, concepute pentru engineering automation.
Scalabilitatea imbunatatita - o valoare cheie a unei arhitecturi interoperabile – s-a clasat pe locul al treilea intre cele mai importante influente in implementarea tehnologiilor digitale ale sistemelor de control. In plus, ecosistemele deschise au fost considerate "foarte importante" de 88% dintre respondenti, atunci cand selecteaza furnizorii de sisteme de control.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter