Bitdefender, lider global in domeniul securitatii cibernetice, a anuntat ca si-a extins colaborarea cu Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) pentru a oferi gratis expertiza in domeniul securitatii cibernetice, informatii despre amenintari informatice, dar si tehnologie de ultima generatie pentru a sprijini populatia Ucrainei si aliatii sai.
Declaratie comuna DNSC si Bitdefender: Evenimentele geopolitice recente au transformat lumea pe care o stiam. Mai mult ca oricand, trebuie sa fim uniti pentru a face fata provocarilor din ce in ce mai mari in materie de securitate cibernetica prezente si urmatoare.
Impartasind aceleasi misiuni si valori de integritate, libertate si rezilienta, Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) al Romaniei – in parteneriat cu Bitdefender – va oferi consultanta tehnica, informatii privind amenintarile si, in mod gratuit, tehnologie de securitate cibernetica pentru orice afacere, institutie guvernamentala sau cetatean al Ucrainei, pentru atat timp cat este necesar.
In plus, Directoratul, in parteneriat cu Bitdefender, va oferi gratuit, timp de un an, tehnologii de securitate cibernetica produse de Bitdefender catre orice companie sau entitate publica din spatiul NATO sau al Uniunii Europene care doreste sa isi creasca nivelul de securitate prin inlocuirea solutiilor de securitate cibernetica ce ridica semne de intrebare din punct de vedere tehnic sau geopolitic.
Romania considera ca spatiul cibernetic trebuie sa fie unul sigur si rezilient, iar interesele geopolitice sau militare nu ar trebui sa afecteze viata oamenilor si activitatile profesionale ale acestora.
Ne mentinem angajamentul de a-i ajuta pe toti cetatenii, precum si pe actorii din sectorul privat si public din lumea libera si democratica, pentru ca planeta noastra sa ramana libera de conflicte.
Invitam toate statele membre ale NATO si ale Uniunii Europene sa contribuie la acest efort.
Declaratie Bitdefender: Pe masura ce invazia din Ucraina se intensifica, amenintarea atacurilor cibernetice desfasurate de state-natiune, de organizatii cibernetice si de simpatizanti ai hacktivismului este amplificata in mod semnificativ. Aceasta colaborare consolidata este conceputa pentru a sprijini organizatiile guvernamentale, infrastructurile critice, interesele economice si securitatea personala a cetatenilor care se confrunta cu un risc mai mare de atacuri distructive si de spionaj cibernetic.
„Suntem profund intristati de actul brutal si neprovocat de razboi impotriva poporului liber din Ucraina si ne angajam sa facem tot ce putem pentru a-l sprijini pe acesta si pe aliatii nostri din NATO. Ca romani mandri si ca o companie de cetateni globali, suntem alaturi de vecinii nostri din nord care lupta cu curaj pentru viitorul lor”, spune Florin Talpes, co-fondator si CEO al Bitdefender.