RO EN
The cart is empty

BestJobs: Sapte din zece angajati romani vor sa isi imbunatateasca abilitatile tehnice

Digitalizarea tot mai accentuata, tendintele de crestere a joburilor cu activitate de la distanta, dar si dezvoltarea noilor tehnologii ce reconfigureaza aptitudinile necesare pe piata muncii se reflecta asupra interesului angajatilor romani pentru dezvoltare profesionala. Cei mai multi (sapte din zece) isi doresc in primul rand dezvoltarea competentelor tehnice, abilitatile soft fiind cele mai importante pentru unul din patru angajati, arata un sondaj realizat de BestJobs.
Competentele tehnice pe care angajatii romani planuiesc sa le invete in viitorul apropiat sunt, in primul rand, dezvoltarea abilitatilor specifice meseriei pe care o practica (36% dintre respondenti), fluenta intr-o limba straina (32,3%), cursuri de calificare (22%), programare (19,5%), project management (16,4%), digital marketing (15,2%), inteligenta artificiala (9,1%) si product management (8,5%). Pe urmatoarele locuri se afla competente de Computer Networking, Cloud Computing, analiza Big Data, Business Intelligence, Digital Business Analysis si Securitatea Informatiei.
In privinta abilitatilor soft, cei mai multi dintre respondenti (31,4%) au spus ca vor sa isi dezvolte competentele pe partea de negociere, de rezolvare complexa a problemelor (24,8%), precum si capabilitatile de invatare continua (24,4%). Aproape la fel de importante sunt managementul echipelor (22,5%), inteligenta emotionala (20,2%), gandirea critica (17,8%), creativitatea (16,4%), precum si capacitatea de planificare si organizare (15%). Totodata, angajatii romani mai doresc sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare (13,1%), capacitatea de analiza a informatiilor (12,7%), de lucru in echipa (12,2%), disciplina (11,7%), adaptabilitatea (10,8%), orientarea catre client (8,4%), autonomia (8%) si proactivitatea (6,1%).
In prezent, doar 4% dintre respondenti spun ca au suficiente abilitati de negociere si 8,6% capabilitati suficient de bune de rezolvare a problemelor pentru a se angaja in domeniul sau departamentul dorit la un nou loc de munca. Abilitatile soft pe care cei mai multi dintre respondenti spun ca le au sunt adaptabilitatea (47,2% dintre respondenti), disciplina si organizarea (33%) si invatarea continua (19,4%).
Multe domenii in care respondentii isi cauta un job permit munca de la distanta sau ca freelancer, cele mai atractive zone de activitate fiind, conform raspunsurilor la sondaj, IT/Telecom (16,6%), Management (14,9%), Marketing (14,4%), Administrativ/Secretariat (13%), Resurse Umane (12,2%), Finante-Banci/ Contabilitate (12,2%), Productie/Logistica (12,5%), Call center/Servicii clienti (10,8%), Inginerie (10,8%), Medicina/Sanatate (9,5%), Industrii creative (9,2%), Retail (8,4%), Transporturi/Distributie (8,4%), Consultanta (7,6%). Pe ultimele locuri se afla domenii precum: Specialisti/Tehnicieni, Administratie publica, Constructii/Instalatii, Auto, Turism/HoReCa.
Pentru a se angaja in domeniul si departamentul pe care si-l doresc, majoritatea respondentilor (sase din zece) mizeaza in primul rand pe abilitatile specifice dobandite odata cu experienta intr-un domeniu. Alte competente tehnice pe care le au sunt: fluenta intr-o limba straina (39,6%), cursuri de calificare intr-un anumit domeniu (35%) si permisul de conducere (34%).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter