RO EN
The cart is empty

SIGNIFY: Adptarea tehnologiei LED reduce cu pana la 55% emisiile pana in 2030

 In Cursa catre Zero (Race to Zero), Signify face apel catre toti oamenii si liderii de afaceri sa accelereze tranzitia catre iluminatul conectat cu LED, eficient din punct de vedere energetic
• Adoptarea tehnologiei LED, eficiente din punct de vedere energetic, va contribui la reducerea emisiilor cu cel putin 55% pana in 2030 la nivelul fiecarei tari.
• Liderii mondiali ar trebui sa se concentreze pe efectuarea de schimbari care sa produca rezultate rapide si sa aiba un impact atat pe piata iluminatului profesional, cat si pe cea a iluminatului de consum.
• O trecere la iluminatul cu LED pe piata profesionala din intreaga lume ar putea reduce emisiile de CO2 cu mai mult de 553 de milioane de tone si ar economisi in total 177 de miliarde de euro pe an la cheltuielile cu energia electrica.
In contextul in care emisiile globale au inregistrat o crestere fara precedent, iar preturile la energie din intreaga lume au depasit recordurile istorice, este mai stringent ca oricand pentru liderii mondiali si ai mediului de afaceri prezenti la COP26 de la Glasgow sa se angajeze la indelinirea obiectivelor de combatere a schimbarilor climatice. Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial in domeniul iluminatului, pledeaza pentru o tranzitie rapida la iluminatul conectat cu LED, eficient din punct de vedere energetic, pentru a grabi procesul de decarbonizare si a accelera digitalizarea pentru intreprinderi si consumatori.
La mai bine de un deceniu de la apelul lansat de Signify pentru eliminarea treptata a becurilor cu incandescenta din intreaga lume, compania face acum apel la tranzitia catre iluminatul conectat cu LED, eficient din punct de vedere energetic, ca un nou etalon pentru „iluminatul general” . Acest demers va contribui la indeplinirea obiectivelor prevazute in planurile de redresare economica din intreaga lume, inclusiv in Programul European Green Deal si in American Jobs Plan, precum si respectarea angajamentelor asumate de natiuni in cadrul Acordului de la Paris.
Indemnul la actiune reflecta, de asemenea, sentimentul manifestat de Agentia Internationala pentru Energie (AIE). In raportul publicat recent „NetZero pana in 2050”, AIE a recomandat ca „ponderea lampilor cu LED in totalul vanzarilor de becuri sa ajunga la 100% pana in 2025 in toate regiunile” lumii si ca standardele minime de performanta energetica sa fie insotite de un control inteligent al dispozitivelor.
Potrivit estimarilor Signify, trecerea la iluminatul cu LED pe piata profesionala ar putea reduce emisiile de CO2 cu 553 de milioane de tone, echivalentul cantitatii de emisii pe care 25 de miliarde de copaci ar putea-o capta intr-un an. De asemenea, tranzitia la acest tip de iluminat ar genera economii de energie electrica de 1,132 TWh, valoare echivalenta cu consumul anual de energie electrica pentru 494 de milioane de gospodarii. Acest lucru ar putea duce la economii totale de 177 de miliarde de euro pe an la nivelul costurilor pentru electricitate.
„Actualul deceniu, pana in 2030, va fi decisiv pentru liderii mondiali in ceea ce priveste atingerea obiectivului de neutralitate a amprentei de carbon pana in 2050. Acestia trebuie sa isi sustina angajamentele prin actiuni care sa livreze rezultate pe termen scurt si mediu, a declarat Brian Motherway, seful departamentului de energie din cadrul AIE. „Consideram ca adoptarea unor tehnologii mai eficiente din punct de vedere energetic este una dintre masurile-cheie, care ne va ajuta in Cursa catre Zero.”
Dublarea ratei de renovare a cladirilor pana la 3% pe an
Modernizarea iluminatului este cea mai rapida si mai putin intruziva componenta in renovarea cladirilor si a infrastructurii, reducand consumul de energie aferent iluminatului in mediul construit cu pana la 80%, generand reduceri ale emisiilor de carbon si economii de costuri. Prin trecerea la iluminatul conectat tarile pot, de asemenea, sa isi sporeasca obiectivele de digitalizare. Acest lucru va accelera introducerea tehnologiilor inteligente in cladirile guvernamentale, industriale si in gospodariile din intreaga lume, generand beneficii la nivel de productivitate, sanatate, bunastare si inovatii digitale. O revizuire a normelor de constructie a cladirilor va contribui la accelerarea renovarilor la nivel global.
„Interventiile, precum trecerea la energia regenerabila, au nevoie de timp pentru a da rezultate. Adoptarea tehnologiilor de economisire a energiei poate rezolva pe loc multe dintre provocarile energetice urgente cu care se confrunta lumea, cum ar fi deficitul de energie electrica si combustibil, sau cresterile de preturi. Putem actiona astazi prin grabirea tranzitiei catre iluminatul eficient energetic, prin dublarea ratei anuale de renovare a cladirilor si prin mobilizarea consumatorilor pentru a produce propriul impact semnificativ in Cursa catre Zero”, a declarant Eric Rondolat, CEO Signify. „Imbunatatirea eficientei energetice va reduce emisiile si, in acelasi timp, va economisi bani pentru intreprinderi si consumatori si va crea locuri de munca”.
Cresterea gradului de constientizare in randul consumatorilor
Consumatorii pot, de asemenea, juca un rol important in reducerea emisiilor de CO2 prin utilizarea unor tehnologii inteligente pentru iluminatul casnic si a altor inovatii ultra-eficiente in materie de iluminat. Pentru a creste gradul de constientizare si a grabi aceasta tranzitie, Signify pledeaza pentru initierea unor campanii de sensibilizare a publicului, care sa evidentieze beneficiile acestor inovatii din domeniul iluminatului, dar si pentru alocarea unei parti din fondurile de redresare, pentru modernizarea iluminatului casnic la nivel municipal.
Daca oamenii si-ar moderniza intregul sistem de iluminat din locuinte, ar reduce consumul de energie electrica si emisiile de CO2 si ar scadea facturile la electricitate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter