RO EN
The cart is empty

VELUX lanseaza Barometrul Locuintelor Sanatoase 2018

Grupul VELUX lanseaza editia 2018 a Barometrului Locuintelor Sanatoase (Healthy Homes Barometer 2018) in cadrul unui eveniment ce are loc la Bruxelles, Belgia, reunind atat experti din domeniul stiintei, reprezentanti ai industriei de constructii, parti politice de interes, cat si mass-media.
Studiul pan-european denumit Barometrul Locuintelor Sanatoase 2018 se afla la a patra editie. Barometrul ia pulsul cladirilor europene si examineaza efectele acestora asupra sanatatii ocupantilor. In raportul din acest an, ies in evidenta realitati din prezent, in special, din zonele suburbane ale Europei, aflate in plina ascensiune.
Suburbanizare si locuinta (ne)sanatoasa
Desi urbanizarea este un subiect destul de comun, in Europa, zonele suburbane sunt, de fapt, cele care se dezvolta cel mai rapid, depasind cresterea urbana cu 54% intre 1961 si 2011. O casa in suburbii ramane, totusi, visul multor europeni care se muta din orase si sunt in cautarea de mai mult spatiu, costuri mai mici si o calitate mai buna a vietii. Casele unifamiliale domina peisajul suburban, cuprinzand 62% din locuintele din aceste zone. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt vechi si sunt mai susceptibile de a provoca o stare precara de sanatate. De exemplu, ocupantii locuintelor unifamiliale cu climat interior inadecvat datorat supraincalzirii au cu 33% mai multe sanse de a raporta probleme de sanatate, fata de cei care traiesc in case multifamiliale, cu aceleasi probleme.
„In Europa, in ultimele sase decenii, cresterea suburbana a surclasat cresterea urbana. Studiul din acest an demonstreaza cat de importante sunt zonele noastre suburbane in atingerea unui stoc de cladiri mai sanatoase si, totusi, suntem in pericol de a nu constientiza importanta lor. Sunt necesare actiuni pentru a aborda preocuparile legate de sanatate si climat in randul populatiei - dar in suburbiile Europei este posibil sa pierdem o oportunitate extraordinara.” David Briggs, CEO al grupului VELUX
Renovarea: o investitie solida pentru societate
Raportul arata ca exista bani pentru a facilita procesul de renovare si detaliaza barierele majore - si adesea inutile - care pot impiedica proprietarii de case sa faca acest tip de investitie. Beneficiile renovarii pe termen lung sunt, de asemenea, demonstrate. Cu toate ca se estimeaza un cost de aproximativ 295 de miliarde de euro pentru aducerea locuintelor la standardele europene, prin renovare, acestea vor aduce economiilor UE cheltuieli in valoare de 194 de miliarde de euro in fiecare an.
Birouri sanatoase: beneficii de ambele parti
Multi europeni isi petrec majoritatea timpului intr-un birou. Pentru prima data, editia din acest an a Barometrului Locuintelor Sanatoase face referire, de asemenea, la mediile de lucru din Europa. Deoarece 90% din costurile operationale ale unui business sunt costuri cu angajatii, iar un mediu de lucru optim duce la imbunatatiri semnificative ale productivitatii acestora, raportul demonstreaza de ce investitiile in cladirile de birouri trebuie sa fie necesare pentru companii.
Acestea sunt doar cateva dintre constatarile Barometrului Locuintelor Sanatoase 2018, care ofera, de asemenea, sugestii cu privire la modul in care politica, industria si cetatenii pot colabora pentru a imbunatati situatia locuintelor si a birourilor din Europa. Acest fapt reprezinta o chestiune vitala pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila ale ONU si pentru indeplinirea angajamentelor prevazute in Acordul de la Paris din 2016 privind schimbarile climatice.
„Salut editia acestui an a Barometrului Locuintelor Sanatoase. Este esential ca deciziile noastre sa fie bazate pe date fundamentate, comparabile si fiabile. Aceasta este singura modalitate de a face fata provocarilor legate de locuinte si de a ne respecta angajamentele in materie de energie si clima. Sa ne amintim mereu ca tranzitia energetica incepe acasa!” Maroš Šefčovič, Vice-Presedintele Comisiei Europene
Barometrul Locuintelor Sanatoase 2018 cuprinde o noua analiza a bazei de date Eurostat a Comisiei Europene UE, realizata de compania Ecofys alaturi de Navigant, impreuna cu o noua cercetare intreprinsa de Fraunhofer IBP si completata de datele deja existente.
Despre Grupul VELUX
De mai bine de 75 de ani, Grupul VELUX creeaza spatii mai bune de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in casele oamenilor din toata lumea. Programul de produse include atat ferestre de mansarda, cat si o gama complexa de rulouri decorative si parasolare, rolete exterioare, tuneluri solare, ferestre pentru acoperis terasa, ferestre cu functii speciale (iesiri pe acoperis, ferestre pentru evacuarea fumului) si solutii automatizate. Pentru munca, pentru studiu. Pentru joaca si pentru locuire. Grupul VELUX are o prezenta globala, avand companii de vanzari si fabrici in 40 de tari si aproximativ 9 500 de angajati. Grupul VELUX este detinut de VKR Holding, o companie cu raspundere limitata care apartine fundatiilor si familiei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter