RO EN
The cart is empty

Politub va fi absorbita prin fuziune de catre TeraPlast Recycling

Conducerea grupului TeraPlast SA a comunicat catre BVB, la data de 28 iunie 2019, aprobarea de principiu a fuziunii dintre subsidiarele Teraplast Recycling SA si Politub SA, prin absorbtia de catre Teraplast Recycling SA a societatii Politub SA.
Consiliul de Administratie al Teraplast SA, cu sediul in sat Saratel, comuna Sieu-Magherus, DN 15A, km 45+500, judetul Bistrita-Nasaud, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub numarul J06/735/1992, avand Codul Unic de Inregistrare 3094980, in sedinta din data de 27 iunie 2019, a aprobat, in calitate de actionar majoritar al subsidiarelor Teraplast Recycling SA si Politub SA, participarea la adunarea generala extraordinara a acestor doua societati din data de 28.06.2019 si ordinea de zi a acestor adunari, votand favorabil pentru aprobarea de principiu a fuziunii dintre societatea Teraplast Recycling SA si societatea Politub SA, prin absorbtia de catre societatea Teraplast Recycling a societatii Politub SA, in conformitate cu prevederile art. 238 alin. 1 lit. a din Legea 31/1990 – Legea societatilor, republicata si cu modificarile ulterioare.
In comunicatul semnat de presedintele Consiliului de Administratie al Teraplast SA, Dorel Goia, se mai arata ca Politub, companie parte din grupul TeraPlast inca de la infiintarea din 1994, va fi absorbita prin fuziune de TeraPlast Recycling – companie specializata in reciclarea PVC-ului rigid.
Din punct de vedere operational, fuziunea prin absorbtie va crea premisele realizarii de economii de costuri de administrare a celor doua societati implicate si va elimina structurile manageriale si administrative paralele ale celor doua societati, coordonarea si administrarea acestor societati urmand a fi astfel eficientizata.
Dupa realizarea fuziunii, Politub SA va fi dizolvata, fara a intra in lichidare, urmand a fi radiata din Registrul Comertului, iar TeraPlast Recycling SA va continua sa existe in forma juridica actuala.
In 2017, TeraPlast a ajuns la o participatie de 99,99% in cadrul Politub – producator de tubulatura din polietilena. In urma achizitiei, activitatea Politub a fost transferata catre TeraPlast SA, devenind segmentul de polietilena al grupului TeraPlast. Astfel, in perioada 2018-2019 compania nu a mai avut activitate.
TeraPlast Recycling coordoneaza activitatea de reciclare a Grupului TeraPlast, preluand linia de business Reciclare din aprilie 2019, in urma transferului acesteia din TeraPlast SA. Cu o capacitate anuala de procesare de 12.000 de tone, compania este cel mai mare reciclator de PVC rigid din Romania si in top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa.
Consiliul de Administratie al fiecarei societati participante la fuziune a fost mandatat sa intocmeasca, in conditiile legii, proiectul de fuziune, inclusiv sa determine data de referinta a situatiilor financiare utilizate pentru elaborarea proiectului de fuziune. Proiectul de fuziune va fi depus spre inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud si spre publicare pe paginile web ale societatilor implicate in fuziune, respectiv pe site-urile www.trprecycling.ro si www.politub.ro, la sectiunea: Fuziunea dintre societatea Teraplast Recycling SA si societatea Politub SA.
***
Cu o traditie de peste 120 de ani, grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator de materiale de constructii, cu capital romanesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al grupului se desfasoara la compania independenta TeraPlast Recycling. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup – Teraplast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter