RO EN
The cart is empty

PMB: Progrese semnificative in domeniul consolidarii cladirilor

Primarul General, Gabriela Firea: "Un alt domeniu in care in ultimii 2 ani s-au realizat progrese semnificative, mai ales in comparatie cu ultimii 25 de ani, este cel al consolidarii cladirilor cu risc seismic. Daca in ultimele aproape trei decenii in Capitala au fost reabilitate doar 20 de cladiri, Primaria Capitalei a demarat, in mai putin de un an, prin Compania Municipala Consolidari S.A., lucrarile de punere in siguranta, consolidare si reabilitare pentru 22 de cladiri din centrul orasului care necesitau reparatii urgente. Dintre acestea, 20 urmeaza a fi consolidate iar alte doua au fost demolate. Toate aceste cladiri, dintre care unele sunt monumente istorice, erau foarte degradate si prezentau un real pericol public pentru cetateni. Totodata, familiile care locuiau in cladirile la care au inceput lucrarile de punere in siguranta si consolidare au fost mutate in locuintele de necesitate detinute de Primaria Capitalei, in Piata Natiunile Unite, locuinte modernizate recent. Subliniez faptul ca pentru accelerarea acestui program prioritar s-au alocat anul acesta 10 milioane de euro din bugetul Primariei Capitalei si au fost infiintate structurile care sa actioneze rapid si eficient, respectiv Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, care are 46 de angajati, si Compania Municipala Consolidari S.A., care are 400 de angajati".
Cele 20 de cladiri la care se lucreaza in prezent sunt:
- str. Blanari nr. 2-6-8-10
- str. Franceza nr. 30
- str. Spatarului nr. 35
- str. Baia de Fier nr. 5
- str. Baratiei nr. 50
- Calea Mosilor nr. 215 E/195
- str. Lipscani nr. 75
- str. Matasari nr. 44
- str. Mantuleasa nr. 11
- Calea Mosilor nr. 82
- str. Sfintilor nr. 13
- str. sg. Nastase Pamfir nr. 24
- Calea Mosilor nr. 74
- Calea Mosilor nr. 84
- Calea Serban Voda nr. 107
- str Gladiolelor nr. 11
- str. Biserica Enei nr 14
Concomitent cu aceste lucrari, Primaria Capitalei desfasoara, prin intermediul Companiei Municipale Consolidari SA doua proiecte deosebit de importante legate de patrimoniul arhitectural si istoric al Bucurestiului, si anume:
Consolidarea si restaurarea Palatului Voievodal „Curtea Veche”, care vizeaza protejarea, restaurarea si consolidarea amsamblului, precum si functionalizarea si punerea in valoare a vestigiilor. Dupa finalizarea lucrarilor de restaurare, Palatul Voievodal va deveni un spatiu muzeal divers si va include spatii expozitionale cu caracter temporar si permanent, spatii multifunctionale destinate intrunirilor si manifestarilor culturale, spatii administrative (birouri), spatii tehnice necesare asigurarii climatizarii, spatii de depozitare materiale arheologice, hol principal de acces, cafenea, magazine. Costurile se ridica la 8 milioane euro, iar termenul de finalizare este de 32 luni.
Reabilitarea fatadelor Universitatii Bucuresti - Urmeaza aprobarea in CGMB a proiectului de hotarare privind aprobarea sustinerii financiare in vederea realizarii lucrarilor de interventie cu privire la reabilitarea structural - arhitecturala a anvelopei cladirii. Costuri - 18 milioane euro.
De asemenea, in perioada urmatoare, Primaria Capitalei va continua lucrarile de consolidare a cladirilor cu risc seismic:
- 14 documentatii pentru efectuarea de expertize tehnice si documentatiile de avizare a lucrarilor de Interventii (DALI), publicate in catalogul electronic SICAP de catre Administratia Municipala Cladiri cu Risc Seismic
- 18 imobile sunt in faza de reproiectare, avand in vedere schimbarile din normativele in constructii si legislatia in domeniu
- 5 imobile vor intra in pregatirea documentatiei de proiectare, la solicitarea locatarilor.
- 8 imobile au fost transferate de la Administratia Fondului Imobiliar catre AMCCRS, in sedinta Consiliului General din data de 14 iunie 2018, pentru demararea procedurilor privind consolidarea acestora.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter