Ministerul Fondurilor Europene a selectat spre aprobare, in data de 1 noiembrie 2019, proiectul regional „Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Olt in perioada 2014-2020”, cu finantare europeana nerambursabila, in valoare totala de 241.076.986 de euro, informeaza un comunicat al autorilor acestui proiect, Compania de Apa Olt, aflata in subordinea Consiliului Judetean Olt. Astfel, 85% din valoarea totala a proiectului este asigurata din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat si 2% din bugetul local.
Acest proiect are ca scop continuarea dezvoltarii infrastructurii de apa si apa uzata, prin cresterea gradului de colectare si tratare a apelor uzate, respectiv prin cresterea gradului de asigurare a alimentarii cu apa potabila a populatiei in 25 de unitati administrativ-teritoriale - UAT-uri (Slatina, Caracal, Bals, Corabia, Draganesti-Olt, Daneasa, Scornicesti, Potcoava, Piatra-Olt, Ganeasa, Gostavatu, Babiciu, Scarisoara, Dobrosloveni, Farcasele, Izbiceni, Giuvarasti, Tia-Mare, Rusanesti, Serbanesti, Crimpoia, Visina, Balteni, Perieti, Schitu).
In cadrul proiectului, se vor moderniza si extinde retelele de apa si canalizare, se vor reabilita statiile de pompare a apelor uzate si se vor construi altele noi, in toate cele 25 de localitati. In plus, la Slatina se va construi o statie de tratare a apei si o platforma acoperita pentru depozitarea namolului, in Bals se va construi o statie de tratare a apei, iar la Caracal si Corabia se vor face statii de epurare.
Perioada de implementare a proiectului este de 84 de luni, din care 36 de luni reprezinta perioada de notificare a defectiunilor.
Prin acest proiect – si nu numai – Compania de Apa Olt vrea sa ofere beneficiarilor servicii de cea mai buna calitate, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii mediului si a standardelor de viata din cat mai multe localitati din judetul Olt, fiind parte a fiecarei comunitati.