RO EN
The cart is empty

MCIN: Investitii prin programul Timisoara - Capitala Europeana a Culturii 2021

Ministrul George Ivascu s-a deplasat la Timisoara, avand ca obiectiv principal evaluarea si analiza stadiului pregatirii programului Timisoara - Capitala Europeana a Culturii 2021, de importanta strategica pentru valorificarea culturii romane in spatiul european si pentru care, in vederea unei reprezentari valoroase a Romaniei, pregatirile trebuie facute din timp, cu mult profesionalism, daruire si coeziune comunitara.
In acest sens, ministrul Culturii a avut o intalnire de lucru cu expertii comisiei de monitorizare si evaluare a Comisiei Europene, cu reprezentanti semnificativi, direct implicati in acest program, ai Primariei (primarul Nicolae Robu), Consiliului Judetean, Prefecturii si ai societatii civile. Discutiile au fost concrete, pline de pragmatism, stabilindu-se obiective si etape de lucru reale, care sa asigure baze solide pentru reusita acestui demers de mare impact international.
Un punct distinct al discutiilor au fost investitiile in infrastructura culturala a orasului, cuprinse in programul Timisoara - CEaC 2021, cum ar fi: restaurarea Castelului Huniade, reabilitarea Muzeului Satului, realizarea Centrului de Arta, Tehnologie si Experiment, Muzeul Revolutiei Romane, Muzeul National al Banatului.
Cu ocazia deplasarii la Timisoara, delegatia Ministerului Culturii si Identitatii Nationale a avut intalniri la nivelul institutiilor de cultura importante ale Timisoarei: Teatrul National, Palatul Baroc, Biblioteca Judeteana, vizand aspecte ale activitatii curente, probleme de perfectionare a activitatii acestora, si identificarea solutiilor pentru optimizarea activitatii in viitor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter