RO EN
The cart is empty

Liberty Steel Group vizeaza pozitia neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2030

O singura companie cu 18 milioane de tone de produse laminate din otel anual urmeaza sa fie lansata printr-o consolidare a intreprinderilor siderurgice ale G.F.G. Alliance, cu ambitia de a conduce industria catre un viitor neutru de carbon. Alianta detinuta de familia Gupta, condusa de Sanjeev Gupta, anunta astazi faptul ca Liberty Steel Group, cu un numar total de 30.000 de angajati din 10 tari, va fi incorporata pana la sfarsitul acestui an printr-o fuziune a intreprinderilor din zone primare si finisoare de productie, minerit si distributie a otelului G.F.G din toata lumea.
Liberty Steel Group va fi al optulea producator de otel ca dimensiune, exceptand China, cu operatiuni care cuprind Australia, Europa continentala, Regatul Unit si Statele Unite si care va avea vanzari anuale de aproximativ 15 miliarde de dolari. Desi intreprinderile individuale isi vor pastra un grad ridicat de autonomie, se vor prezenta conturi consolidate si se va elabora o strategie unitara.
In centrul misiunii grupului va exista ambitia de a se construi pe baza strategiei GREENSTEEL, existenta in G.F.G., care vizeaza statutul net neutru de carbon pana in 2030 - plasand Liberty Steel Group pe calea de a deveni prima companie de otel neutra de carbon din lume. Aceasta va include explorarea celei mai bune utilizari a noilor tehnologii, cum ar fi hidrogenul generat de energia regenerabila pentru a se produce otel.
Strategia GREENSTEEL se concentreaza pe utilizarea cuptoarelor cu arc electric pentru reciclarea fierului vechi, in detrimentul productiei tuturor materialelor de la zero, precum si pe utilizarea surselor regenerabile de energie. Otelul obtinut din fier vechi si care utilizeaza energie pe baza de combustibil fosil genereaza mai putin de o treime din emisiile de CO2 comparativ cu producerea de otel primar, beneficiul crescand dramatic pana la emisii aproape zero odata cu utilizarea energiei regenerabile in GREENSTEEL. Uzinele Liberty recicleaza deja trei milioane de tone de fier vechi anual, fiind in curs de desfasurare investitii in cuptoare cu arc electric in Marea Britanie, Australia si Statele Unite.
Unitatile Liberty de pe glob lucreaza deja la reducerea emisiilor de transport, la diminuarea consumului de energie electrica si la minimizarea deseurilor. Initiativele privind generarea energiei regenerabile include: ferma fotovoltaica de la Cultana (Australia), centrala hidro-electrica Glenshero (Scotia) si proiectul de transformare a deseurilor in energie din Newport (Tara Galilor).
Vorbind la Conferinta Europeana World Steel Dynamics din Milano, Italia, astazi, Sanjeev Gupta, Presedintele Executiv al G.F.G. Alliance, a spus: “Cream o noua forta in siderurgie cu dimensiunea, scara si agilitatea de a constitui o cale spre un viitor sustenabil pentru activitatea noastra siderurgica si pentru comunitatile in care ne desfasuram operatiunile. Grupul nostru integrat se va intinde in intreaga lume, cu o structura financiara si de guvernare adecvata unei afaceri intercontinentale de dimensiunile noastre”.
“Otelul este fundatia vietii moderne, iar Alianta G.F.G. a pus intotdeauna strategiile sustenabile in centrul modelului nostru de afaceri. Recunoastem ca a deveni neutri de carbon pana in 2030 este o tinta foarte ambitioasa, insa avem deja baze solide avand in vedere strategia noastra in miscare GREENSTEEL si viabilitatea tehnica a utilizarii hidrogenului pentru fierul redus direct, deja dovedita, elemente care ne dau incredere ca astfel de concepte de dezvoltare ne permit sa ne stabilim obiective chiar mai ambitioase”.
“Ca afacere responsabila, mostenirea pe care o transmitem generatiilor viitoare este pana in cel mai mic detaliu la fel de importanta ca si rezultatul activitatii noastre. Liberty Steel isi propune nu doar sa produca otel de cea mai buna calitate, ci sa fie un agent al schimbarii in industrie. Facand asta, putem deschide usa reindustrializarii lumii dezvoltate prin reinvierea si restaurarea industriei, adesea neglijate.”
Liberty Steel Group va include operatiuni extrase din Liberty House in Marea Britanie, Liberty Steel Europa Continentala, Liberty Steel S.U.A., Infrabuild si Liberty Siderurgie Primara si Minerit Australia. Acesta va fi organizat in trei divizii: Liberty Primary Steel, Liberty GreenSteel si Liberty Engineered Steel.
Strategia grupului va cuprinde mai curand un model echilibrat, decat un “glonte din argint” – incluzand tranzitia de la furnalele noastre existente catre cuptoare cu arc electric, investitii in cuptoare cu arc electric si pilotarea unor tehnologii noi curate in intreaga lume. Va viza abordarea emisiilor din unitatile componente prin explorarea de tehnologii precum Reducerea Directa a Fierului, captarea si depozitarea de carbon si vom continua sa participam la dezvoltarea de forme diverse de energie regenerabila, prin compania noastra sora SIMEC Energy.
Liberty Steel intentioneaza sa relationeze strans cu alte companii si industrii care doresc sa isi reduca amprenta de carbon.
Fautine Delasalle, Directorul Comisiei de Tranzitii Energetice, o coalitie diversa de lideri globali din peisajul energetic (companii energetice, industrii energo-intensive, furnizori de echipamente, investitori, O.N.G.-uri de mediu), a spus: “Raportul Posibil Privind Misiunea Comisiei de Tranzitii Energetice a demonstrat ca productia de otel poate fi complet decarbonizata prin cresterea unei productii bazate pe fier vechi si decarbonizarea productiei pe baza de minereu prin tehnologii diferite – inclusiv utilizarea hidrogenului, produs din electricitate cu carbon zero, ca agent de reducere, dar si prin electroliza sau utilizarea capturilor de carbon”.
“Sunt incantata sa vad companii-pionier ca Liberty Group transformand aceasta viziune in realitate si transmitand un mesaj clar pietei ca otelul verde va fi disponibil la scara comerciala si asta chiar mai curand decat am putea crede. Avem nevoie acum ca factorii de decizie sa faca un pas in fata prin sprijinirea producatorilor de otel care s-au angajat sa indeplinesca obiective climatice indraznete. Mai avem nevoie si ca principalii cumparatori de otel sa se angajeze in utilizarea otelului cu carbon zero pentru a transmite un semnal producatorilor: exista cerere pentru produse din otel cu continut zero de carbon.”

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter