RO EN
The cart is empty

LIBERTY finalizeaza achizitia activelor ArcelorMittal si intra in TOP 10 producatori

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, companie detinuta la nivel global de Sanjeev Gupta, a incheiat achizitia de la ArcelorMittal a sapte fabrici de otel si a cinci centre de servicii in sapte tari din Europa.
Tranzactia de 740 de milioane de euro pozitioneaza Liberty in top 10 producatori de otel la nivel global, cu exceptia Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone si acopera o gama larga de produse din otel. Aceasta este cea mai mare tranzactie intr-o singura transa realizata de GFG, in urma careia Alianta ajunge la un numar de aproximativ 30.000 de angajati in 30 de tari.
Cele sapte unitati, care au devenit astazi parte din Liberty, detin in total un numar de 14.000 de angajati si includ cele mai importante fabrici de otel din Ostrava in Republica Ceha si Galati in Romania, precum si laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) si doua fabrici in apropiere de Liège in Belgia. Centrele de servicii se afla in Franta si Italia.
Aceste unitati, cu o capacitate totala de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizeaza otel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de constructii si al produselor de infrastructura, industria automobilelor, industria aerospatiala, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum si de materiale de constructii. Liberty Steel isi propune ca in urmatorii trei ani sa creasca cu aproximativ 50% vanzarile cu ajutorul acestor unitati de productie.
Dupa anuntul facut astazi, urmeaza o evaluare 100 de zile, timp in care Liberty Steel, in colaborare cu managementul local, sindicatele, clientii si furnizorii, va finaliza o analiza cuprinzatoare a fabricilor, pentru a explora oportunitatile de investitii si a dezvolta planuri detaliate ca sa stimuleze competitivitatea, sa extinda gama de produse si sa sustina cresterea vanzarilor. Pe termen mediu, Liberty va lua in calcul oportunitatea de a produce oteluri de o calitate superioara cu un profil de productie mai flexibil.
Ca parte a unei coalitii globale de companii industriale, aceste unitati de productie se alatura strategiei GREENSTEEL implementata de Liberty Steel si GFG, pentru a crea o afacere sustenabila din punct de vedere economic si de mediu, bazata pe metode de productie cu emisii scazute de carbon.
Sanjeev Gupta, presedintele executiv al GFG, a declarat: „Acesta este un pas foarte important pentru noi si un reper in evolutia GFG. Suntem extrem de mandri sa primim in familia GFG o echipa solida, inalt calificata si dedicata. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a crea un viitor promitator si sustenabil pentru industria noastra. Aceste fabrici vor juca un rol cheie in strategia noastra globala de a crea un business sustenabil in industria otelului, cu un lant valoric integrat, de la materie bruta la produse finite de inalta calitate, distribuite in piete competitive”.
Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globala al Liberty Steel a adaugat: „Aceste fabrici au o pozitionare strategica, operatiuni eficiente cu structuri de costuri competitive si intentionam sa capitalizam pe aceste baze prin investitii strategice, schimbari in profilul de productie si colaborari cu grupul nostru global”.
Grupul Liberty a fost consiliat cu privire la tranzactie de Wyelands Capital, divizia de servicii financiare a GFG Alliance, iar consultanta financiara a fost asigurata de Jefferies International Ltd.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter