RO EN
The cart is empty

KIWI FINANCE: Creditele ipotecare intermediate in primul trimestrul au crescut cu 50%

KIWI Finance a intermediat, in primul trimestru al acestui an, credite in suma totala de 142 milioane lei in crestere cu 39% fata de aceeasi perioada a anuluiui trecut. Cea mai mare crestere au avut-o creditele ipotecare. Astfel, au fost finalizate 451 dosare de credit cu un volum de 110 milioane de lei ceea ce reprezinta 50% crestere fata de trimestrul I 2017.
“Cererea solvabila de credite ipotecare a continuat sa creasca si in primul trimestru al acestui an. Efervescenta proiectelor noi de pe piata imobiliara, desi inca mult sub necesarul de locuinte noi, a alimentat cresterea tranzactiilor prin credite ipotecare pana la cel mai mare nivel din ultimii noua ani. Cresterea preturilor imobilelor, in special in zonele premium, au dus la o crestere cu 12% a creditului mediu fata de anul trecut", a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.
Pentru perioada urmatoare s-ar putea sa vedem o usoara crestere a dobanzilor medii, dar chiar si asa ofertele bancilor continua sa fie la un nivel aliniat cu veniturile populatiei, pe de o parte, si cu piata imobiliara, pe de alta parte. In opinia mea, acest trend va continua pana la finalul acestui an cu o cerere pe crestere atat pentru creditele ipotecare cat si pentru cele de constructii sau de nevoi personale, a adaugat Anca Bidian.
KIWI FINANCE a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 13,25 milioane lei, mai mare cu 21% comparativ cu anul anterior si un volum de credite intermediate de 562 milioane lei, cu 27% mai mare fata de 2016. De la infiintarea companiei pana la sfarsitul anului trecut, valoarea creditelor intermediate a depasit pragul de 1 miliard de euro. KIWI Finance implineste anul acesta 15 ani de activitate pe piata brokerajului de credite din Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter