RO EN
The cart is empty

IASI: Spitalului Clinic de Recuperare, reabilitat la clasa energetica B cu 19 milioane lei

Spitalul de Recuperare va fi modernizat prin intermediul fondurilor europene. Primaria Municipiului Iasi va demara in curand un proiect de modernizare a Spitalului Clinic de Recuperare prin cresterea eficientei energetice a cladirii in care functioneaza de la clasa energetica D la clasa energetica B. Valoarea totala a acestuia este de aproximativ 18,97 milioane de lei. Durata implementarii proiectului este de 51 de luni.
„Spitalul Clinic de Recuperare este un spital de referinta, are servicii unice de sanatate chiar si la nivelul Romaniei. Cu sprijinul municipalitatii, de-a lungul timpului spitalul a crescut, oferind conditii din ce in ce mai bune de tratament. Este un spital cu opt etaje, consumator important de energie. Era absolut necesara eficientizarea energetica, mai ales ca este unul din cele mai mari spitale din judet, cu peste 560 de paturi. Pentru acest proiect european a aplicat Municipiul Iasi in colaborare cu unitatea medicala. Durata implementarii este mare, dar noi vrem sa o scurtam la maxim 36 de luni. La acest spital mai exista o investitie importanta pe care o finantam. Este vorba despre lucrarile de reparatii capitale la etajele IV, V si VI”, a anuntat primarul Mihai Chirica.
Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 3: „Sprijinirea tranzitului catre o economie cu emisii scazute de carbon” - Prioritatea de investitii 3.1: „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice”.
Lucrarile de eficientizare energetica a cladirii includ termoizolarea anvelopei cladirii si repararea trotuarelor, eficientizarea sistemului actual de producere a energiei pentru incalzire/racire si sisteme energie regenerabila (geotermal si aerotermal), imbunatatirea randamentului aferent instalatiei de incalzire si racire, inlocuirea instalatiei de distributie intre punctul termic si tronsonul B, a distributiei principale din subsol, a coloanelor, modernizarea sistemului de actionare si ghidaj ale lifturilor, rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati locomotorii, inlocuire corpuri iluminat cu lampi cu led si inlocuirea generatorului de abur si izolarea conductelor cu vata minerala cu protectie tabla.
ROBOMOVE - ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency
In alta ordine de idei, un proiect de aproximativ 1,4 milioane de euro va fi derulat de Spitalul Clinic de Recuperare. „ROBOMOVE - ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency” implica infiintarea unui Centru de Robotica si Neuroreabilitare, pe langa unitatea medicala, asociati in cadrul proiectului urmand a fi Municipiul Iasi si IMSP Institutul de Neurologie si Neurochirurgie din Chisinau. Finantarea ar urma sa fie asigurata prin intermediul Programului Operational Comun ENI Romania - Republica Moldova 2014 - 2020. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni.
Obiectivele proiectului sunt cresterea nivelului de eficienta si imbunatatirea accesului la serviciile de sanatate in domeniul neurologiei, kinetoterapiei si neurochirurgiei prin construirea si dotarea cu echipamente specifice a Centrului de Robotica si Neuroreabilitare din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare din Municipiul Iasi, construirea unei cladiri anexe la Blocul I aferent Institutului de Neurologie si Neurochirurgie din Municipiul Chisinau, traininguri speciale pe teme de recuperare neuromotorie (valorificand experienta cadrelor medicale din Iasi si Chisinau) si achizitia unor roboti specializati in recuperare neuromotorie, a membrelor inferioare si superioare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter