RO EN
The cart is empty

GSP OFFSHORE: Contract de lucrari EPCIC de peste 280 milioane de dolari

Black Sea Oil & Gas (BSOG), impreuna cu partenerii sai de concesiune, Petro Ventures Resources (Petro Ventures) si Gas Plus International (Gas Plus), anunta ca au acordat firmei GSP Offshore (GSP) contractul de antrepriza generala pentru toate lucrarile offshore si onshore constand in serviciile de proiectare, achizitie, constructie, instalare si punere in functiune (EPCIC), precum si contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare, in vederea realizarii Proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD), localizat in platforma continentala a Marii Negre apartinand Romaniei, informeaza un comunicat al BSOG.
Executia contractului EPCIC, care va fi realizata doar in cazul luarii Deciziei Finale de Investitie (FID) in proiectul MGD, acopera achizitia, construirea, instalarea si punerea in functiune a ansamblului submarin de productie aferent zacamantului Doina, constructia, instalarea si punerea in functiune a unei noi platforme de productie automate, amplasate pe zacamantul Ana, care va fi construita in santierul GSP din Constanta, sistemul de conducte submarine ce va lega platforma de productie de tarm, conducta de pe uscat si noua statie de tratare a gazelor (STG) care va fi construita in satul Vadu. De asemenea, un alt contract a fost incheiat pentru forajul celor cinci sonde de productie (o sonda submarina pe zacamantul Doina si patru sonde de productie pe zacamantul Ana), pentru care GSP va mobiliza platforma de foraj de tip jack-up GSP Uranus.
Construirea intregii infrastructuri a proiectului se va realiza in aproximativ doi ani. Estimam ca 70% din costurile aferente activitatilor contractate, care reprezinta majoritatea costurilor totale ale proiectului in valoare de 400 milioane USD, vor reprezenta aport din Romania, subliniaza reprezentantii BSOG.
„In conformitate cu obiectivul nostru de a aduce acest proiect in punctul in care partenerii si actionarii vor putea lua decizia de a investi, am anuntat recent semnarea contractului de transport al gazelor cu Transgaz, precum si un acord de vanzare a gazelor cu firma ENGIE. Acum suntem bucurosi sa anuntam ca am incheiat cu cel mai mare contractor offshore din Romania contractul de antrepriza generala EPCIC si contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare pentru proiectul nostru MGD. Proiectul de pionierat MGD ar putea acoperi 10% din necesarul de gaze naturale al Romaniei, va utiliza serviciile contractorilor si subcontractorilor locali, va livra gaze naturale pe piata din Romania si va aduce beneficii semnificative atat comunitatii noastre locale, cat si tarii”, a declarat Mark Beacom, directorul general executiv al BSOG.
Mark Beacom a atras insa atentia asupra faptului ca „abilitatea noastra de a lua o decizie finala de a investi, odata ce am parcurs toate etapele ramase din proiect, este conditionata de aprobarea partenerilor si actionarilor, aprobare care, la randul ei, depinde de impactul pe care noua lege offshore, in special noile prevederi fiscale cuprinse in lege, il va avea asupra deciziei mentionate de a trece la realizarea investitiilor in proiectul respectiv”.
La randul sau, directorul general al GSP, Gabriel Comanescu, a declarat: „Suntem mandri ca am fost selectati pentru acest proiect important pentru Romania. Compania GSP s-a lansat in domeniul constructiilor offshore in anul 2009 si a dobandit o experienta valoroasa in proiecte similare in alte tari. Experienta noastra locala si globala in domeniul forajelor si constructiilor offshore, alaturi de activele si capabilitatile noastre din Romania, ne vor permite sa realizam cu succes proiectul MGD”.
***
Black Sea Oil & Gas (BSOG), detinuta de Carlyle International Energy Partners si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, este o companie independenta de petrol si gaze cu sediul in Romania, care desfasoara operatiuni de explorare, dezvoltare si exploatare a resurselor conventionale de titei si gaze naturale. In prezent, portofoliul companiei este alcatuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apa de Mica Adancime si XIII Pelican, situate in platforma continentala a Marii Negre, in care BSOG detine o participatie de 65% si calitatea de operator.
Gas Plus este al patrulea cel mai mare producator de gaze naturale din Italia, activ in principalele sectoare ale industriei gazelor naturale, in special in domeniul explorarii, productiei, achizitiei, distributiei si vanzarii cu amanuntul. La 31 decembrie 2017, grupul avea 45 de concesiuni de exploatare situate pe intreg teritoriul Italiei, un total de aproximativ 1.600 de kilometri de retea de distributie in 39 de municipalitati (deservind peste 72.000 de utilizatori finali) si un numar de 181 de angajati. Gas Plus detine o participatie de 15% in concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apa de Mica Adancime si XIII Pelican, situate in platforma continentala a Marii Negre.
Petro Ventures, un grup privat de investitii, detine o participatie de 20% in concesiunea privind perimetrele XV Midia – Zona de Apa de Mica Adancime si XIII Pelican, situate in platforma continentala a Marii Negre.
Compania specializata GSP efectueaza servicii integrate offshore pentru industria de petrol si gaze. GSP opereaza o flota extinsa si diversificata, inclusiv opt platforme mobile de foraj offshore: GSP Atlas, GSP Fortuna, GSP Jupiter, GSP Magellan, GSP Orizont, GSP Prometeu, GSP Saturn si GSP Uranus. De asemenea, opereaza douasprezece nave multifunctionale de asistenta si aprovizionare offshore, o nava pentru evacuare medicala de urgenta si trei nave pentru constructii marine: o barja pentru instalarea conductelor submarine si pentru operatiuni de ridicare de mare tonaj, o barja semi-submersibila, o nava pentru instalarea conductelor submarine si doua macarale plutitoare, precum si mai multe ROV-uri/roboti submarini comandati de la distanta si un echipament de scufundare prin saturatie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter