RO EN
The cart is empty

FNGCIMM lanseaza o serie de facilitati destinate beneficiarilor garantiilor emise

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) lanseaza o serie de facilitati destinate beneficiarilor garantiilor emise - persoane fizice sau juridice eligibile pentru diferite forme de finantare garantata. Incepand din 20.10.2017, odata cu intrarea in vigoare a Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 2644/29.09.2017, FNGCIMM accepta extrasele de Carte Funciara in format electronic, obtinute de beneficiari prin solicitarea on-line de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, simplificand major procesul de solicitare a garantiei. De asemenea, venind in sprijinul IMM-urilor, FNGCIMM poate procesa direct Certificatele de Atestare Fiscala emise de ANAF in format electronic. Alaturi de interogarea in timp real a bazelor de date agregate, noua facilitate contribuie la reducerea numarului de documente solicitate antreprenorilor in vederea acordarii garantiei.
« Ne dorim ca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri sa isi consolideze misiunea de baza, de sprijin al mediului de afaceri romanesc, intr-o maniera adaptata tendintelor tehnologice actuale, urmata de majoritatea partenerilor nostri institutionali. Integram permanent noi atribute de digitalizare in procesele noastre operationale, ne concentram pe simplificare si debirocratizare pentru a putea raspunde asteptarilor beneficarilor garantiilor FNGCIMM - persoanele fizice, antreprenorii sau beneficiarii publici » a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.
Proiectul de simplificare a proceselor de acordare a garantiilor, atat catre persoanele fizice, in cadrul Programului Prima Casa, cat si catre persoanele juridice care solicita o forma de finantare bancilor partenere are drept obiectiv optimizarea duratei de procesare a documentelor si, implicit, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de FNGCIMM tuturor categoriilor de beneficiari.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter