RO EN
The cart is empty

EVENIMENT: Scadere cu 19% a numarului de autorizatii de securitate la incendiu

Bulboaca si Asociatii a organizat miercuri, 10 octombrie 2018, conferinta „Protectia la incendiu, esentiala pentru siguranta investitiilor financiare si imobiliare”, eveniment adresat bancilor si companiilor de administrare a activelor.
Reprezentantii celor mai importante institutii financiar-bancare din Romania si ai companiilor de administrare a activelor au asistat la o dezbatere interactiva, temele principale abordate fiind autorizarea privind securitatea la incendiu, aspecte tehnice si obligatii in exploatarea cladirii, riscuri si raspundere, punandu-se accent pe preventie si mijloace concrete de gestionare a riscurilor. Partenerii evenimentului au fost Gleeds Romania si ROFMA - Asociatia Romana de Facility Management.
Au fost prezentate statistici ale autorizatiilor si avizelor de securitate la incendiu si protectie civila emise la nivel national in ultimii trei ani, riscurile si tipurile de raspundere, riscuri privind recuperarea prejudiciului de la contractori si/sau asiguratori, precum si observatii si tendinte cu privire la siguranta la incendiu - aspecte importante aflate in atentia institutiilor financiar-bancare, in special ai reprezentantilor acestora din zona departamentelor de investitii imobiliare.
S-a observat ca numarul total al autorizatiilor si avizelor de securitate la incendiu si de protectie civila eliberate in 2017 a scazut fata de anul 2016, cu aproximativ 19%. Aceasta scadere ar putea fi explicata si de numarul foarte mare de autorizatii si avize emise la nivelul anului 2016, ulterior impactului pe care l-a avut cazul Colectiv. Interesant este insa de observat ca un numar foarte mare de cereri de avizare si autorizare, respectiv peste 48% la nivel national sunt respinse.
Evenimentele nefaste pe plan national si international ne-au lasat cateva lectii majore cu privire la importanta sporita ce ar trebui acordata monitorizarii aspectelor tehnice, de mentenanta a echipamentelor de protectie si stingere a incendiilor, dar si instruirii complete a utilizatorilor finali ai cladirilor.
Atunci cand institutiile bancare finanteaza un proiect cu o componenta imobiliara importanta, siguranta investitiei este un aspect decisiv. In acelasi timp, in calitatea lor de utilizatori si operatori de imobile aceste institutii acorda un interes sporit aspectelor privind securitatea la incendii avand in vedere necesitatea de a proteja in cele din urma siguranta datelor bancare.
Primul pas spre gestionarea riscurilor este cresterea gradului de constientizare a acestora. Preventia este in mod natural urmatorul pas si cel mai important, iar abordarea preventiva trebuie diseminata la toate nivelurile incepand de la organele de decizie, management, control si pana la cel mai neexperimentat utilizator al unei cladiri.
Preventia si protectia impotriva incendiilor ramane asadar o prioritate atat pentru companii si institutii, cat si pentru autoritatile desemnate sa asigure controlul si autorizarea acestora. Este cu siguranta un efort comun de responsabilizare care, odata intensificat, va reduce semnificativ incidenta aparitiei incendiilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter