RO EN
The cart is empty

ESOP: Birourile in vile pe val in plina criza

Criza a schimbat numeroase reguli in piata birourilor, insa probabil cel mai mare impact l-a avut asupra spatiilor in vila. Daca pe segmentul cladirilor de birouri au fost inregistrate cresteri semnificative ale ratei de neocupare, de la 2-3% inainte de criza pana catre 18-20% in prezent, piata birourilor in vile a avut o evolutie diferita. S-a redus rata de neocupare de la 26-29% in zonele centrale inainte de criza la 15-18% in T2-2011 si de la 32-35% in zonele semicentrale, inainte de criza, la 22-26% in T2-2011. In timp ce rata de neocupare la cladirile de birouri a crescut cu peste 500%, rata de neocupare la vile a scazut cu pana la 30-33%, fata de inceputul anului 2008, se arata intr-un studiu de piata al companiei de consultanta ESOP. Aceasta tendinta s-a produs in contextul in care a survenit o schimbare semnificativa in preferintele companiilor medii. Inainte de criza, aceste firme puneau accentul pe imagine si reprezentativitatea spatiului, preferand cladirile de birouri pozitionate central, cu spatii deschise. In ultimii 2 ani, sub presiunea necesitatii de reducere a costurilor, criteriul prioritar a devenit nivelul redus al chiriei si flexibilitatea termenilor contractuali, factori care au condus la o migrare a companiilor medii catre vile, inregistrandu-se o scadere a stocului de birouri in vile la fiecare dintre cele 3 categorii de bugete.
 
 
Serviciul de Comunicate si Anunturi Agenda Constructiilor asigura publicarea rapida a informatiilor de actualitate referitoare la activitatea companiilor si a institutiilor din domeniile constructii, instalatii, tamplarie si sectoarele conexe. Va oferim posibilitatea de a va face cunoscute informatiile referitoare la evenimente, anunturi de selectie de oferta, licitatii etc., inclusiv prezentarea de noutati din domeniile tehnice si economice. Informatii suplimentare: tel./fax: 021/336.04.16-17; E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter