RO EN
The cart is empty

CONGRESUL Clima 2019 reuneste la Bucuresti participanti din 40 de tari

Luna aceasta, Bucurestiul este gazda unuia dintre cele mai importante evenimente europene dedicate constructiilor si instalatiilor viitorului: CLIMA 2019, un congres axat pe subiecte precum sisteme si echipamente de instalatii pentru cladiri inteligente si eficiente energetic, cladiri pasive si surse de energie regenerabila, sisteme urbane integrate de management energetic, confort in cladiri si in alte medii artificiale de locuit, intr-un climat exterior potrivnic. Evenimentul reuneste peste 1000 de participanti din peste 40 de tari si 6 continente: Europa, Asia, Africa, Australia, America de Nord si America de Sud.
Faptul ca Bucurestiul este gazda acestui eveniment reprezinta o premiera a ultimilor 25 de ani, Romania fiind prima tara sud-est europeana care gazduieste congresul. Pentru organizarea celei de a XIII-a editii a CLIMA (2019), Romania a concurat cu mai multe state europene, ajungand in finala sa castige organizarea congresului.
Dedicat specialistilor in ingineria instalatiilor pentru cladiri, auditorilor energetici, evaluatorilor de cladiri ”verzi” dar si celor preocupati de teme „la zi” cu privire la asigurarea confortului si sigurantei din cladirile viitorului (arhitecti, urbanisti, specialisti in ecologie sau in politici de sanatate publica), Congresul CLIMA 2019 reprezinta o excelenta platforma de conectare a cercetarilor stiintifice cu practica profesionala.
„Temperatura medie a suprafetei Pamantului a crescut cu aproximativ 0,9 grade Celsius dupa mijlocul secolului XIX, o schimbare cauzata mai ales de cresterea nivelului de dioxid de carbon si a altor emisii poluante produse de om. Nivelul de incalzire globala a crescut mai ales in ultimii 35 de ani, cinci dintre anii cu temperaturi-record inregistrandu-se dupa 2010. Numarul dezastrelor naturale a crescut inspaimantator in ultima jumatate de secol, iar lista dezastrelor este completata de subtierea accelerata a grosimii ghetarilor din Oceanul Arctic si de cresterea, cu aproximativ 30%, a aciditatii apelor oceanice, precum si de cresterea nivelului marilor, cu circa 20 de centimetri, in acelasi interval de timp. 97% dintre cercetatorii sustin ca toate aceste schimbari climatice din ultimul secol au drept cauze activitatile omului. La editia din acest an a Congresului CLIMA incercam sa investigam modificarile pe care trebuie sa le operam asupra cladirilor pentru a contracara schimbarile climatice, cauzate in mare masura si de constructii - sfera care presupune cel mai mare consum de energie, comparativ cu alte domenii economice: transporturi, industrie, agricultura”, a declarat Directorul General CLIMA 2019, Catalin Lungu, Conf.Univ.Dr.ing. la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.
Structura programului celor patru zile de congres este una extrem de diversa: de la sesiuni plenare de prezentare avand drept speakeri personalitati din intreaga lume, la sesiuni tehnice si stiintifice cu prezentari ale celor mai recente proiecte de cercetare, inovare si dezvoltare din domeniul confortului din cladiri, o expozitie de postere cu scurte comunicari pe tema unor aplicatii privind schimbarile climatice si mediul construit, pana la seminarii tehnice si stiintifice pe teme legate de tehnologii prezente si viitoare in mediul construit si forumuri de discutii pe subiecte legate de acest subiect, tinand cont de schimbarile climatice.
Programul este completat de o ampla expozitie, in care companiile din domeniu le prezinta participantilor produsele lor emblematice. Expozitia reprezinta o excelenta ocazie pentru antreprenorii din domeniu de a concretiza preocuparea lor pentru durabilitatea mediului inconjurator, dincolo de angajamentele etice: o oportunitate de afaceri concreta, predispusa la perspective interesante de dezvoltare in viitorul apropiat si inca o ocazie de a schimba cunostinte si idei inovatoare intr-un cadru profesionist si specializat.
Si tinerii cercetatori isi gasesc loc in programul conferintei: organizatorii au pregatit o serie de concursuri dedicate studentilor, pentru a le evidentia preocuparile stiintifice si a le face cunoscute talentele tehnice.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter