RO EN
The cart is empty

CCIRJ: Rezultate economice deosebite ale relatiei bilaterale Romania-Japonia

Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) a dat publicitatii un comunicat prin care informeaza ca, recent, Mihai Prundianu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania - Japonia (CCIRJ) a prezentat principalele rezultate economice ale relatiei bilaterale pentru anii 2015-2017 intr-o conferinta publica de presa. „Cooperarea romano-japoneza este esentiala pentru combaterea saraciei in Romania, pentru cresterea competitivitatii mediului de afaceri si pentru imbunatatirea nivelului general de trai si trebuie privita cu seriozitate si responsabilitate” - aceasta idee este doar una dintre concluziile inaltului reprezentant al comunitatii economice romanesti.
In informarea catre presa, la 10 decembrie a.c., presedintele CCIRJ Mihai Prundianu a prezentat ultimii trei ani ca fiind anii unei dezvoltari fara egal in cadrul relatiei bilaterale.
„Au fost ani de munca intensa, de eforturi continue, care au adus dividende si am reusit sa crestem nivelul schimburilor de la 372 de milioane de dolari la inceputul mandatului meu la peste 607 milioane USD in prezent. Pentru a intelege mai bine importanta economiei japoneze pentru piata romaneasca trebuie sa subliniem ca Japonia este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai Romaniei, sprijinind masiv, cu asistenta financiara si tehnica, procesul de reforme din tara noastra. Astfel, conform datelor oficiale, au fost acordate imprumuturi in cadrul Official Development Assistance (ODA) pe perioade de 30 - 40 de ani pentru: realizarea liniei de metrou Piata Victoriei - Otopeni, cu un credit in yeni echivalent al cca. 320 mil. USD; reabilitarea portiunii de sud-vest din drumul national nr. 6, in valoare de 80 mil. USD; modernizarea caii ferate Fetesti-Constanta, in valoare de circa 220 mil. USD; reabilitarea Centralei termoelectrice Turceni (Grupurile 3, 4, 5 si 6), in valoare de 280 mil. USD; construirea terminalului de containere in portul Constanta Sud, printr-un credit in valoare de 120 mil. USD”, a precizat Mihai Prundianu.
In privinta planurilor de viitor, presedintele CCIRJ a subliniat intreaga disponibilitate a Camerei de Comert si Industrie Romania-Japonia de a dezvolta in continuare relatiile bilaterale si a marcat intregul sau interes fata de initiativele sale de colaborare prezentate de partea nipona. Totodata, conferentiarul a vorbit despre deschiderea Romaniei catre investitiile japoneze si despre rolul important al portului Constanta, ca o poarta de intrare a produselor japoneze in intreaga Europa, gratie pozitiei-cheie pe care o are la Marea Neagra.
„Activitatea Camerei de Comert si Industrie Romania-Japonia este una fundamentala pentru economia romaneasca, pentru dezvoltarea Romaniei si pentru indeplinirea de catre tara noastra a obiectivelor de dezvoltare durabila, de combatere a saraciei, asa cum au fost ele asumate de catre Romania”, a concluzionat Mihai Prundianu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter