RO EN
The cart is empty

CCIB a inclus 427 de firme din industria constructiilor in Topul Firmelor din Bucuresti

Editia a XXVI-a a Topului firmelor din Bucuresti a stat sub semnul recunoasterii si promovarii performantei in afaceri, informeaza un comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), care a organizat miercuri, 30 octombrie 2019, acest eveniment, in Sala Ronda a Hotelului Intercontinental, din Capitala.
La ceremonia de inmanare a premiilor au participat, alaturi de manageri ai celor mai performante companii bucurestene, personalitati de prim-plan din spatiul economic, academic si diplomatic din Romania, membri ai Guvernului, reprezentanti ai administratiei locale si organizatiilor neguvernamentale – asociatii profesionale, camere de comert si organizatii patronale.
„Ce inseamna a fi performant? Dincolo de cifrele seci din bilant si din materialele prezentate in consilii de administratie, a fi performant inseamna sa dai viata planurilor tale, punand caramida langa caramida, cu tenacitate si pasiune. Inseamna sa depasesti obstacol dupa obstacol, sa gandesti outside the box, dar sa actionezi intotdeauna respectand regulile jocului. Inseamna sa-ti tratezi cu onestitate concurentii, clientii si angajatii si sa intelegi ca fara concurenta nu exista crestere, fara clienti nu exista afacere si ca echipa nu inseamna numarul total de angajati. Si mai ales sa intelegi ca nu exista forma fara fond”, afirma dr. ing. C. T. Mustata, presedintele Camerei de Comert bucurestene.
Laureatii topului au fost stabiliti conform unei metodologii severe si complexe, aprobata si aplicata unitar, la nivelul intregului sistem cameral. In stabilirea clasamentelor finale, au fost luati in calcul indicatori precum: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat, calculati in baza a 16 elemente extrase din situatiile financiare depuse de companii la Ministerul Finantelor Publice si la Oficiul National al Registrului Comertului.
Potrivit metodologiei de top, dintre cele 131.412 de firme cu sediul social in Capitala, care au depus bilantul aferent anului 2018, au indeplinit criteriile de eligibilitate 49.433 de firme, adica 37,6%. Dintre acestea, Camera bucuresteana premiaza 7.134 firme, adica 14,4% din totalul firmelor considerate eligibile si care reprezinta 5,4% din totalul firmelor care au depus bilantul aferent anului trecut.
In ceea ce priveste structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucuresteana activeaza in domeniul serviciilor (2.472 firme, 34,7% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comertului (1.992 de companii, 27,9% din total) si de cele cu profil industrial (1.457 firme, 20,4% din total). In clasamentul intocmit de Camera bucuresteana, o pondere de 6% revine sectorului constructiilor (cu 427 de companii laureate), 5,7% revine domeniului cercetare, dezvoltare si high-tech (respectiv 404 entitati premiate), turismului, 3,4% (241 firme laureate), iar agriculturii, silviculturii si pescuitului, 2% (141 companii).
In vederea realizarii unui clasament cat mai obiectiv, in cadrul fiecarei grupe sunt premiate companiile pe cinci clase de marime: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.
Cele 7.134 companii aflate in Top au realizat o cifra de afaceri de aproape 78,3 miliarde euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut, respectiv au avut un profit din exploatare de peste 7,3 miliarde euro (+19,4% fata de editia precedenta). In cadrul acestor companii lucreaza 541.197 de salariati, in scadere cu 6,3% comparativ cu editia 2018 a Topului.
Laureatii fac parte din cea mai dinamica si importanta comunitate de afaceri a tarii. Cu o rata a somajului de numai 1,3%, fata de 3,03% la nivel national, Capitala concentreaza 22,4% din totalul firmelor active din Romania, 20,8% din totalul salariatilor tarii, aproape 30% din suprafata de vanzare si din desfacerile cu amanuntul la nivel national, 17% din valoarea exporturilor romanesti, 30,5% din valoarea importurilor realizate de Romania si circa 60% din activitatea de cercetare stiintifica a tarii.
La finele lunii septembrie 2019, in Bucuresti activau 100.981 societati comerciale cu capital strain (44% din totalul consemnat la nivel national), cu un capital social subscris cumulat de 24,7 miliarde euro, respectiv 54% din totalul capitalului social subscris la nivel national de societatile cu participare straina la capital. La aceeasi data, 23 dintre primele 40 de companii, dupa participarea straina la capitalul social subscris, erau inregistrate in Capitala.
Pe langa distinctiile acordate pentru rezultatele economice obtinute in anul 2018, in cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenta companiilor care in ultimii cinci ani s-au clasat pe prima pozitie in competitia elitelor, trofeul „George G. Assan”, pentru „Brandul romanesc al anului”, trofeul „Ioan V. Socec”, precum si o serie de premii speciale pentru promovarea antreprenoriatului autohton.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter