RO EN
The cart is empty

BRASOV: Colegiul Maria Baiulescu va fi reabilitat cu fonduri de 16 milioane lei

Primarul George Scripcaru si directorul general ADR Centru, Simion Cretu, au semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Reabilitare si modernizare Colegiul Tehnic Maria Baiulescu”, prin Axa Prioritara 4 a Programului REGIO 2014-2020 - Prioritatea de investitii 4.4 - Investitiile in educatie si formare, inclusiv in formare profesionala, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare, Obiectiv Specific 4.5 - Cresterea calitatii infrastructurii educationale relevante pentru piata fortei de munca.
La eveniment au mai participat Mihail Vestea, secretar de stat la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean si Lavinia Butnariu, directorul Colegiului Tehnic Maria Baiulescu.
”Semnarea acestui contract de finantare reprezinta un frumos cadou de Craciun pentru municipiul Brasov si, in primul rand, pentru elevii si profesorii de la acest colegiu tehnic, care vor avea, dupa finalizarea lucrarilor, cele mai bune conditii de invatare si predare. Pentru Municipalitate, una dintre directiile prioritare de dezvoltare ale orasului este educatia. De aceea investim foarte mult in ceea ce inseamna infrastructura pentru invatamant. Nu poti sa te astepti ca un oras sa se dezvolte, daca unul dintre pilonii pe care se sprijina aceasta dezvoltare, educatia, nu are la dispozitie tot ceea ce este necesar. Colegiul Tehnic Maria Baiulescu este una dintre unitatile de invatamant care a inteles ca trebuie sa existe o corelare intre educatia copiilor si piata muncii. Si pentru acest motiv, ma bucur ca primul proiect pe AXA IV vizeaza aceasta scoala”, a declarat domnul primar George Scripcaru.
Directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, a precizat: „Pentru a realiza cat mai repede aceasta investitie, urmatorul pas consta in contractarea executiei lucrarilor propriu-zise. Acest proiect asigura modernizarea ofertei educationale pentru mai mult de 600 de elevi, completand initiativele administratiei locale brasovene, care deruleaza si alte proiecte importante pentru comunitate. In acest municipiu se atrag fonduri europene pe multe paliere socio-economice. Investitiile in educatie si sanatate vor convinge populatia ca se folosesc bani europeni pentru cresterea calitatii vietii. La nivel regional, prin Axa Prioritara 10, sustinem multe investitii de acest gen, de la gradinite, la scoli gimnaziale, de la licee si scoli profesionale, la universitati, in acest moment avand deja contractate 35 de proiecte, a caror valoare totala depaseste 280 milioane lei”.
Aceasta finantare va crea conditii mai bune de educatie si formare profesionala, si de siguranta elevilor nostri. Sunt prevazute dotari importante pentru laboratoare si ateliere, dar mai ales vor fi consolidate, recompartimentate si aduse la zi din punct de vedere al sigurantei cele doua corpuri de cladire“ Lavinia Butnariu, directorul Colegiului Tehnic Maria Baiulescu
„Mesajul cel mai important din partea Ministerului Lucrarilor Publice este ca impreuna cu cu Ministerul Fondurilor Europene s-a ajuns la un acord si proiectele Primariei Brasov care erau depuse si care erau, ca valoare, peste suma alocata de guvern vor putea fi contractate prin credite de angajament, urmand ca anul viitor sa se gaseasca o formula pentru a acoperi, din fonduri europene, diferentele. Este o facilitate care permite tuturor autoritatilor locale sa acceseze proiectele pe care le au pe lista de asteptare, proiecte care depasesc suma alocata initial acestor finantari, adica plafonul alocat fiecarei axe de finantare“, a precizat Mihail Vestea, secretar de stat al Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei.
Proiectul care vizeaza Colegiul Tehnic Maria Baiulescu prevede consolidarea, reabilitarea si modernizarea corpurilor de cladire A si B si dotarea acestor spatii cu echipamente si alte dotari necesare procesului de invatamant.
CORPUL A cu regim de inaltime S+P+2E+M are suprafata construita =1.326,00 mp, suprafata desfasurata = 4.104,33 mp si suprafata utila = 3.152,14 mp.
CORPUL B cu regim de inaltime S+P are suprafata construita =622.00mp, suprafata desfasurata = 921,76 mp si suprafata utila = 733,01 mp; Corpul B este format din doua corpuri de constructie (B1 si B2), ridicate in perioade de timp diferite, respectiv 1910 (B1) si 1978 (B2), cu structuri de rezistenta diferite, dupa reguli constructive si de calcul distincte.
Deficientele semnalate in suprastructura sunt mai ales generate de vechimea constructiei si de lipsa unei intretineri corespunzatoare: umezeala accentuata la demisol, la pardoseala si peretii din zidarie de caramida si beton; fisuri nesemnificative in peretii de caramida; igrasie la peretii de fatade, la partea inferioara; zone cu tencuiala expulzata.
Valoarea totala a proiectului: 14.325.259 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAP - AM POR: 4.014.776 lei.
Amenajari exterioare
Pentru rezolvarea problemelor create de infiltratii, la corpul A se propune realizarea pe latura estica a unui dren, prin dezvelirea fundatiilor, montarea unui strat de difuzie, care sa permita aerisirea permanenta a fundatiilor si a zidurilor, apoi montarea unei hidroizolatii verticale + o termoizolatie din polistiren extrudat, pana la nivelul soclului, care protejeaza hidroizolatia. Se propune amplasarea unor drenuri cu filtru invers, ce se vor canaliza la caminul existent pe latura de est a constructiei. Aceeasi solutie se va aplica si pe fatada sudica, unde apele meteorice vor fi conduse spre canalizarea de pe latura estica.
Lucrari de rezistenta
Corpul „A”: Se propune recompartimentarea constructiei existente prin demolarea unor pereti de compartimentare, crearea de noi goluri in peretii de rezistenta, umplerea unor goluri existente, realizarea unor noi pereti de compartimentare din gips-carton, coborarea cotei pardoselii cu 30 cm in subsol - zona expozitiei artizanat, refacerea scarilor din subsol, schimbarea structurii de rezistenta a sarpantei din lemn in metal pe zona de mansarda si refacerea totala a sarpantei pe toata cladirea.
Corpul „B”: Se propune recompartimentarea constructiei existente prin demolarea unor pereti de compartimentare, crearea de noi goluri in peretii de rezistenta, umplerea unor goluri existente, realizarea unor noi pereti de compartimentare din materiale usoare, realizarea unui gol pentru luminator in placa peste parter a corpului B1, refacerea structurii sarpantei pe aproximativ 50 % din suprafata.
Amenajari exterioare: Se propune refacerea zidului de sprijin din curtea ce desparte corpul A de corpul B si consolidarea gardului din zidarie de caramida dintre cele doua corpuri prin camasuire cu mortar si injectarea fisurilor. Fundatia zidului de sprijin se va realiza din beton armat monolit C16/20 cu latimea de 2m.
Lucrari de arhitectura
Constructia se prezinta intr-o stare relativ corespunzatoare dar nu se incadreaza in normele necesare desfasurarii activitatilor pentru care este destinata. Sunt necesare lucrari astfel incat cladirea sa fie adusa la standardele impuse de legislatia in vigoare. Astfel, au fost proiectate si aduse la standardele actuale circulatiile si caile de evacuare. Au fost create goluri noi, prevazute usi cu autoinchidere in zonele casei scarilor, au fost modificate sensurile de deschidere ale usilor salilor de clasa si laboratoarelor, au fost facute unele recompartimentari, toate usile de acces vor fi prevazute cu geam securizat si sistem de autoinchidere. Se va reface sistemul de finisare astfel: la exterior va fi tinci, amorsa si vopsea pe baza de silicati, iar la interior, glet si var lavabil. Termoizolarea cladirii corpului A se va realiza prin desfacerea tencuielilor exterioare si interioare si aplicarea unor unui strat de 4 cm de tencuiala termoizolanta pe baza de perlit expandat si izolare suplimentara interioara cu un strat de 4 cm de tencuiala termoizolanta pe baza de perlit expandat. Ferestrele exterioare se vor dubla la interior iar usile exterioare vor fi inlocuite cu unele performante. Deasemenea, in zona parterului, corpului A, se va desface finisajul pardoselii, se va turna o sapa termoizolanta de 4-5 cm grosime, pe baza de var, peste care se va reface pardoseala iar planseul de sub pod va fi izolat suplimentar cu vata minerala/polistiren expandat de 25 cm.
La corpul B se vor adopta aceleasi solutii doar ca termoizolarea exterioara se face prin aplicarea unui strat de 8 cm de tencuiala termoizolanta pe baza de perlit expandat
Lucrari la exterior (pentru ambele corpuri): lucrari de intretinere si reparatii ale invelitorii, reparatii ale hidroizolatiilor de peste terase, desfacerea cosurilor de fum, reparatii la coame si dolii.
Prin proiect se propune achizitionarea urmatoarelor echipamente necesare instalatiilor termice, electrice, sanitare interioare, hidranti, gaz:
Instalatii corp A
Termice:centrala murala de condensare , 8 unitati de aer conditionat;
Electrice:dispozitiv de amorsare trasnet-PDA, centrala de semnalizare si alarmare la incendiu;
Sanitare interioare: boilere /instant electric;
Hidranti interiori: instalatie de hidranti interori;
Instalatii utilizare gaz.
Instalatii corp B
Termice:5/2 sisteme modulare de ventilare cu recuperarea caldurii ;
Electrice:dispozitiv de amorsare trasnet-PDA, detectori incendiu, detectori optici la fum, 14 sirene acustice de incendiu interioare, 2 sirene acustice de incendiu exterioare, UPS;
Sanitare: boilere /instant electric;
Hidranti: instalatie de hidranti interori.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter