RO EN
The cart is empty

BM: Crestere cu 3,4% a economiei, in pofida evolutiei pozitive din constructii in 2020

Banca Mondiala a revizuit in crestere la 3,9% estimarile privind avansul economiei romanesti in 2019, cu 0,3 puncte procentuale mai mult fata de prognoza din iunie 2019, informeaza raportul "Global Economic Prospects", publicat miercuri de Banca Mondiala (BM). BM prognozeaza ca Romania sa inregistreze in 2020 o crestere a Produsului Intern Brut de 3,4%, cu 0,1 puncte procentuale peste previziunea precedenta.
Pe de alta parte, Banca Mondiala sustine ca ritmul de crestere a Produsului Intern Brut al Romaniei va incetini semnificativ, de la 7,1% in 2017, la 4% in 2018, 3,9% in 2019, 3,4% in 2020, ajungand la 3,1% atat in 2021 cat si in 2022
"In Europa Centrala, impulsul dat consumului privat la inceputul lui 2019 de pe urma cresterii salariilor si transferurilor guvernamentale a ajutat la mentinerea unei cresteri peste potential. Acest impact s-a risipit insa la finele anului, ceea ce a contribuit la incetinirea cresterii, in pofida evolutiei pozitive a sectorului constructiilor in unele economii (Ungaria si Romania). Incetinirea din zona euro a afectat exporturile in unele cazuri (Bulgaria si Romania)", se arata in raportul institutiei financiare internationale.
Banca Mondiala mai arata ca "sprijinul fiscal si impulsul dat consumului privat va incepe sa dispara in unele din cele mai mari regiuni din Europa Centrala pana in 2020-2021, cu un spatiu fiscal limitat pentru a contracara posibilele efecte negative din zona euro (Polonia si Romania). Diminuarea populatiei in varsta de munca, in urma emigratiei in Europa Occidentala, limiteaza perspectivele de crestere".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter