RO EN
The cart is empty

BANCA MONDIALA ofera sprijin Pimariei Capitalei pentru valorificarea activelor locale

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, impreuna cu reprezentantul Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria, Tatiana Proskuriakova, un memorandum de asistenta tehnica intre Municipiul Bucuresti si Banca Mondiala.
Primarul General, Gabriela Firea: "Avand in vedere experienta vasta a Bancii Mondiale, atat la nivel national cat si international, si avand in vedere necesitatile Municipiului Bucuresti, consider ca un astfel de parteneriat este de bun augur - atat pentru administratia locala cat si pentru bucuresteni. Parteneriatul intre cele doua institutii isi propune sa rezolve doua probleme majore ale Bucurestiului. Pe de o parte, prin intermediul acestui acord, se va elabora prima strategie integrata de dezvoltare a Bucurestiului - capitala Romaniei fiind probabil singura capitala din UE care a functionat aproape 30 ani fara o strategie clara de dezvoltare. Pe de alta parte, se doreste o accelerare a proiectelor si programelor de investitii din capitala. Conform estimarilor Bancii Mondiale, in perioada 2007-2015, Bucurestiul ar fi putut aloca aproximativ 750 milioane euro extra pentru investitii de capital. Noi ne dorim nu numai sa acceleram ritmul investitiilor, la adevaratul potential al Bucurestiului, ci si sa crestem calitatea si eficienta investitiilor facute, iar experienta Bancii Mondiale ne va ajuta, consideram noi, sa atingem acest deziderat".
Totodata, in cadrul intalnirii, Primarul General a mai explicat faptul ca: "Este important sa avem aproape in pregatirea viziunii strategice a orasului o institutie precum Banca Mondiala. De fapt, Banca Mondiala se ocupa de pregatirea strategiei nationale a Croatiei, si noi speram sa fie partenerii nostri in pregatirea strategiei integrate a Bucurestiului. O strategie solida pentru Bucuresti, si o administratie locala mai eficienta, vor aduce beneficii nu numai pentru bucuresteni, ci pentru toata tara. Consider ca acest parteneriat cu Banca Mondiala va fi important in gasirea unor solutii la multitudinea de probleme cu care Bucurestiul si Zona Metropolitana a Bucurestiului se confrunta. Dorim sa avem o infrastructura metropolitana la fel de extinsa si bine dezvoltata ca a Madridului, un sistem de transport public la fel de eficient ca cel al Berlinului, zone pietonale la fel de extinse ca cele ale Romei, design urban de aceeasi calitate ca in Lisabona si o planificare urbana la fel de buna ca in Barcelona".
La randul sau, Tatiana Proskuriakova a declarat: „In cadrul noii noastre strategii de tara din Romania, Banca Mondiala pune accentul pe sprijinul acordat municipalitatilor, ajutandu-le sa devina mai competitive si sa profite cat mai mult de activele locale. Noul proiect de asistenta tehnica va ajuta Primaria Bucuresti nu numai sa aiba o abordare strategica si mai eficienta privind dezvoltarea economica si urbana, ci si sa gestioneze doua dintre principalele probleme ale orasului - rezilienta seismica si mobilitatea urbana".
Sprijinul Bancii Mondiale va fi indreptat spre cinci domenii principale:
- Elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana (SIDU) a municipiului Bucuresti, planificarea si gestionarea investitiilor de capital;
- Regenerarea urbana a centrului istoric al Bucurestiului;
- Imbunatatirea functiilor si a rezultatelor dezvoltarii economice locale;
- Identificarea mecanismelor durabile si accelerate pentru imbunatatirea performantei programului de reducere a riscului seismic al Bucurestiului;
- Avansarea implementarii Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) pentru zona Bucuresti-Ilfov.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter