RO EN
The cart is empty

AMCCRS: 430 de cladiri importante din Capitala au nevoie de reparatii la fatade

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a inceput lucrarile in cadrul programului privind reabilitarea fatadelor pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.
Dupa aprobarea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti a regulamentului de interventie, dar si a fondurilor necesare, au fost demarate primele lucrari. La imobilul din Calea Victoriei nr. 22-24, lasat in paragina in ultimii douazeci de ani, angajatii Companiei Municipale Consolidari Bucuresti lucreaza la indepartarea resturilor de mobilier ramase in interior, dar si a molozului adunat de-a lungul anilor. In perioada urmatoare, urmeaza sa fie montata schela pe fatada si sa se inceapa decopertarile de sus in jos.
Blocul Rosenthal, asa cum este cunoscut, a fost construit in anul 1938, dupa planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul sef al Bancii Nationale a Romaniei. Constructia a costat circa 35 de milioane de lei si timp de treizeci de ani a gazduit “Casa de Pensiuni, Imprumuturi si Ajutoare” a angajatilor BNR. Din anul 1968, a fost sediul Bancii Romane de Comert Exterior. Dupa 1999, imobilul a ramas in paragina.
Cladirea - monument istoric - are un subsol pe doua niveluri, cinci etaje de birouri, o sala de conferinte, la etajul sapte se afla o sala de sport si un bufet la etajul opt. La parter au fost spatii comerciale.
In anul 2006, doar o parte din imobilul de aproape opt mii de metri patrati a fost transferata prin Hotarare de Guvern din administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti. Abia in anul 2017, Primaria Municipiului a obtinut dreptul de administrare asupra intregii cladiri incadrata in clasa II de risc seismic. Fondurile pentru lucrarile necesare in cazul a alte zece imobile au fost deja aprobate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. (Calea Victoriei nr. 136-138, Bd. Lascar Catargiu nr. 11A, Bd. Lascar Catargiu nr. 16, Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr. 7, Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr. 32-36, Bd. Regina Elisabeta nr. 36, Calea Victoriei nr. 12A, Calea Victoriei nr. 25, Calea Victoriei nr. 103-105 si Calea Victoriei nr. 214)
430 de cladiri au nevoie de reparatii la fatada
Primaria Municipiului Bucuresti, prin AMCCRS, pune in aplicare Legea 153/2011, dar si Regulamentul de la nivelul Capitalei aprobat prin HCMB 384/2018, cu privire la reabilitarea fatadelor cladirilor din Bucuresti.
Pana acum, au fost identificate si inventariate toate imobilele cu probleme la fatade, situate in zonele stabilite prin regulament ca fiind prioritare. In prima etapa, au fost identificate 430 de cladiri, incadrate in clasele II si III de risc seismic.
Au fost notificati toti proprietarii, iar notificarile au fost trimise catre stiinta si Inspectoratului de Stat in Constructii, Politiei Locala a Municipiului Bucuresti - Directia de Disciplina in Constructii si Ministerului Culturii.
Potrivit legii, proprietarii au obligatia ca in termen de 60 de zile de la primirea notificarii sa inceapa demersurile pentru reparatii. In caz contrar, Municipalitatea poate face reparatiile din fonduri proprii si se poate indrepta in instanta pentru recuperarea costurilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter