RO EN
The cart is empty

Proiect Consulting, in echipa de proiectare a Spitalului Regional de Urgenta Iasi

Compania Proiect Consulting, specializata in proiectare, consultanta, spervizare lucrari si management de proiect, face parte din asocierea care va elabora documentatiile DTAC si PT pentru noul Spital Regional de Urgenta (SRU) Iasi, investitie evaluata la 500 de milioane de euro. Arh. Cristian Stroe, administratorul societatii, spune ca firma se va implica total, in 2022, in implementarea cu succes a acestui proiect,care trebuie finalizat pana la sfarsitul acestui an. Din asociere mai fac parte companiile Studio Altieri SpA (lider), Italconstruct SpA, Steam SR, K Box Construction Design si Rheinbrucke SRL. Anterior, in perioada 2017-2019, Proiect Consulting a lucrat, ca subcontractant, la elaborarea studiilor complete de fezabilitate pentru toate cele trei spitale regionale de urgenta, ce vor fi construite in Iasi, Cluj-Napoca si Craiova. Printre lucrarile de referinta la care compania a participat in ultimii ani se afla constructia autostrazii Lugoj-Deva (supervizare), dezvoltarea infrastructurii de apa/ canalizare din judetul Galati si sistemele de management integrat al deseurilor din Valcea, Prahova si Alba (asistenta tehnica).
Interviu cu arh. Cristian Stroe, administrator la Proiect Consulting, manager cu o experienta profesionala de 46 de ani de arhitectura si proiectare.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2021 si ce estimari aveti pentru perioada urmatoare?
- In 2021 am continuat proiectele incepute in anii anteriori si am finalizat cateva proiecte industriale. In acest an ne vom concentra mai ales pe proiectul SRU Iasi. In plus, urmarim cu interes evolutia pietei materiilor prime si evenimentele recente in domeniul energiei, pentru a ne orienta catre zonele care nu sunt afectate atat de mult de aceste evolutii si care prezinta un oarecare grad de certitudine. Deocamdata, nu resimtim, la nivelul companiei, efectele majorarilor de preturi din constructii, dar cred ca in curand vom fi afectati de acestea.
 
 
- Care sunt noile cerinte/ tendinte in arhitectura/ proiectare, inginerie si consultanta tehnica, ca efect al pandemiei, dar nu numai?
- Profesia de arhitect este mult mai dificila fata de cum era cu, sa zic, un deceniu in urma, avand in vedere cerintele actuale. Este nevoie de documentare intensa si dotare serioasa cu aparatura specifica si softuri de proiectare performante. Una din tendintele post-pandemie cred ca va fi intensificarea lucrului de acasa, cu efecte in noile proiecte de locuinte, care vor trebui sa fie mai spatioase si cu camere care pot fi adaptate usor lucrului. Am observat, de asemenea, tot in contextul pandemiei, o crestere a interesului pentru proiectarea si constructia de spitale, din partea autoritatilor, si cred ca si investitorii privati vor incepe sa integreze spatii medicale in noile lor proiecte.
 
- Cum vedeti proiectarea noilor constructii, in contextul orientarii spre digitalizare si eficienta energetica?
- Clientii acorda mai multa atentie consumurilor energetice, mai ales in urma cresterii preturilor la utilitati. Ne vom adapta tendintelor actuale, cu toate implicatiile financiare aferente. In privinta digitalizarii, incercam sa tinem pasul cu noile tehnologii si ne pregatim sa achizitionam programe de proiectare noi.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter