RO EN
The cart is empty

LAUSTER & RADU proiecteaza cladiri de anvergura in Romania si la New York

Birourile de arhitectura Mihai Radu Architects/New York si Lauster & Radu Arhitecti/Bucuresti, avand sedii in SUA, Romania si Germania, au realizat proiecte pentru cladiri emblematice precum sediul Petrom (Bucuresti), Times Square Brewery, Columbia House (New York) sau cladirea de birouri, recent finalizata, de pe strada I.C. Bratianu, din Pitesti, avand in lucru planurile arhitecturale pentru o serie de alte proiecte de anvergura, atat in tara noastra, cat si in SUA si Germania. Astfel, arhitectii colectivului Mihai Radu Architects au elaborat documentatiile tehnice necesare pentru modernizarea sediului Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), din New York. Cladirea are 41 de etaje, dintre care 26 vor fi renovate ca "flexible space". Termenul de finalizare a proiectului este stabilit in anul 2017. In Brooklyn, biroul Mihai Radu Architects se ocupa de proiectarea cladirii mixte Lincoln Place, ce va avea 10 etaje, 170 de apartamente, centre comerciale si doua niveluri de parcari. Cladirea va fi dotata cu panouri solare pentru obtinerea apei calde menajere si cu un sistem "brown water", pentru economisirea apei potabile. Imobilul este conformat pentru certificarea LEED Silver sau Gold. Beneficiarul investitiei este reprezentat de Lincoln Park Associates, termenul de finalizare a proiectului fiind stabilit in 2016. O alta cladire proiectata de arhitectii romani la New York este Cathedral Plaza, ce va fi construita, pana in 2017, pe structura metalica. Imobilul se afla in faza de proiectare, fiind propus pentru certificarea LEED.
Printre cele mai noi proiecte realizate de birourile Mihai Radu Architects si Lauster & Radu Arhitecti, in Bucuresti, se afla cladirea de birouri "Stefan cel Mare Building" (foto). Imobilul, avand regim de inaltime 2S+P+9E, se afla in curs de executie, pe terenul din strada Tunari nr. 60, in sectorul 2. Structura imobilului este din beton armat, iar subsolul general - proiectat pe doua niveluri, in incinta hidroizolata din pereti mulati si radier. Conformarea si echiparea cladirii au fost concepute in vederea certificarii BREEAM, termenul de finalizare a investitiei fiind stabilit a doua jumatate a anului 2016. Pana in prezent, a fost executata incinta de pereti mulati de catre compania specializata Foretis, urmand ca, de la inceputul lunii august 2015, antreprenorul general ACMS General Contractor sa inceapa lucrarile efective de executie.
Un alt proiect, aflat intr-o faza incipienta de proiectare, este cel al ansamblului rezidential Pipera City (2S+P+11E). Complexul va fi edificat pe Soseaua Bucuresti Nord, in Voluntari (judetul Ilfov).
 
Crestere cu 20% a cererii de proiecte de arhitectura, in primul semestru
Lauster & Radu Arhitecti a raportat o crestere de 20% a cererii de proiecte din Romania in semestrul intai, cresterea fiind mult mai mare (+40%) in SUA si pe alte continente. "Este greu de prezis, in climatul acesta economic international, o posibila traiectorie a pietei de arhitectura, dar sunt optimist ca in Romania vom vedea o crestere modesta in urmatorii doi ani, iar in SUA speram sa fie o evolutie substantiala in 2015 si 2016", a declarat arh. Mihai Liviu Radu, proprietarul birourilor de proiectare Mihai Radu Architects PLLC, din New York si Lauster & Radu Arhitecti SRL, din Bucuresti. Potrivit estimarilor arhitectului, teama investitorilor a disparut, context in care va fi consemnata o evolutie in special la nivelul proiectelor rezidentiale care se incadreaza la creditarea prin programul "Prima Casa", precum si al cladirilor de birouri de calitate, dar nu extravagante. "Pentru biroul nostru, un factor incurajator in Romania a fost reprezentat de intrarea in faza de constructie a unor lucrari. Cred ca tendintele din domeniu in urmatorii ani se vor indrepta catre o arhitectura si design de calitate, cu o foarte mare importanta acordata aspectului economic. Tendintele de design se vor alinia oarecum celor din SUA si vestul Europei, unde arhitectul este nu numai preocupat de design, dar si de ceilalti factori care duc la buna realizare a unui proiect. Un proces arhitectural complex, dar mai interesant", estimeaza arh. Mihai Liviu Radu.
Referitor la posibilele riscuri din domeniu, specialistul este de parere ca, dupa o perioada de criza prelungita, piata se poate confrunta cu o scadere brusca a onorariilor, cu o perioada lunga de revenire a pietei imobiliare sau prin platile intarziate ale serviciilor prestate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter