RO EN
The cart is empty

ANCPI: Peste 300 de milioane de lei, pentru lucrari de cadastru realizate de primarii

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a alocat 305 milioane de lei pentru cea de-a zecea etapa de finantare a lucrarilor de inregistrare sistematica a proprietatilor pe sectoare cadastrale. Peste 2.000 de unitati administrativ-teritoriale (UAT) si-au exprimat intentia de a incepe sau de a continua cadastrarea proprietatilor. Lucrarile sunt gratuite pentru cetateni si se desfasoara in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara (PNCCF). Finantarea este asigurata din veniturile proprii ale ANCPI.
ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), lanseaza o noua etapa de finantare pentru inregistrarea sistematica a imobilelor pe sectoare cadastrale. Astfel, fiecare UAT eligibil poate primi pana la 160.000 de lei. 
Pana in prezent, 2.003 de primarii din cele 2.355 eligibile si-au exprimat intentia de a incepe sau de a continua lucrarile de cadastru pe sectoare cadastrale. Acestea pot incheia contracte de finantare cu oficiile de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI). Termenul este de 60 de zile de la primirea instiintarilor transmise de OCPI-uri, iar durata contractelor de finantare este de 28 de luni. Dupa semnarea contractelor de finantare, primariile au la dispozitie alte 60 de zile pentru a incheia contracte de prestari servicii de inregistrare sistematica a imobilelor.
Cele mai mari sume au fost solicitate de judetele Suceava – 12 milioane de lei pentru 80 de UAT-uri, Botosani – 12 milioane de lei pentru 75 de UAT-uri si Iasi – 12 milioane de lei pentru 75 de UAT-uri. Judetele care au solicitat cele mai mici sume destinate realizarii cadastrului pe sectoare cadastrale sunt Braila – 2 milioane de lei pentru 14 UAT-uri, Covasna – 2,9 milioane de lei pentru 19 UAT-uri si Harghita – 3 milioane de lei pentru 22 de UAT-uri.
ANCPI va deconta intre 109,00 lei +TVA/ imobil si 473,06 lei +TVA / imobil, in functie de gradul de dificultate a terenului, zonele de aplicare a Decretului nr. 115/1938 (carte funciara veche) si de gradul de acoperire cu constructii. 
Pana in prezent, ANCPI a inregistrat in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, prin PNCCF, peste 6,7 milioane de proprietati.
PNCCF are drept scop inregistrarea, gratuita pentru cetateni, a tuturor imobilelor (terenuri si cladiri) din Romania in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. Programul este finantat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene, dar si din bugetul local al primariilor.
Mai multe informatii referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter