RO EN
The cart is empty

VINCI: Veniturile obtinute din constructii in Romania au cumulat 81 milioane de euro

Afacerile realizate de grupul francez Vinci in sectorul de constructii si instalatii din Romania, realizate prin intermediul a cinci companii pe care le controleaza pe plan local si care au raportat rezultate financiare, au cumulat, anul trecut, circa 81 milioane de euro, in scadere cu 19% fata de nivelul de 100 milioane de euro raportat in 2017. Potrivit calculelor realizate pe baza datelor publice, incasarile celei mai mari subsidiare locale a grupului francez, TIAB SA (filiala a Vinci Energies), au fost singurele care au crescut anul trecut, dar nu au putut compensa scaderile inregistrate de celelalte patru subsidiare - Viarom Construct, Freyrom SA, Sixense (Soldat) si SBR Soletanche Bachy Fundatii.
Mai exact, TIAB SA a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 237,2 milioane de lei (50 de milioane de euro), in crestere cu 6,2% fata de nivelul din 2017. Cea mai importanta scadere a fost raportata de Viarom Construct (parte a Eurovia), rulajul acesteia diminuandu-se cu 48,5%, pana la aproape 80 de milioane de lei (circa 17 milioane de euro). Veniturile cumulate ale celorlalte trei filiale ale Vinci Construction, respectiv Freyrom SA, Sixense (Soldata SAS) si SBR Soletanche Bachy Fundatii s-au redus cu 30%, respectiv de la 96,2 milioane de lei (20,3 milioane de euro) in 2017 la circa 67,2 milioane de lei (14,2 milioane de euro) anul trecut.
Astfel, incasarile raportate de Freyrom SA, societate specializata in constructia de poduri si pasaje, precum si in renovarea si consolidarea de lucrari de arta, s-au situat la 23,5 milioane de lei (-14,8%) anul trecut, cele ale SBR Fundatii au scazut cu 33,5%, pana la 41,4 milioane de lei, iar cele raportate de Sixense (Soldata SAS), ce deruleaza in special lucrari geotehnice, au cumulat 2,3 milioane de lei (-63,5%).
In cazul unei alte subsidiare Vinci in Romania, Terre Armee, specializata in furnizarea de tehnologii pentru armarea pamantului, aceasta a raportat rezultate nule in ultimii doi ani incheiati.
In total, in Europa Centrala si de Est activitatea grupului Vinci, incluzand si rezultatele din Romania si ale celorlalte subsidiare active in alte domenii decat in constructii/ instalatii, s-a derulat la parametri optimi in 2018, cifra totala de afaceri inregistrand o crestere de 19%, pana la 2,2 miliarde euro. Perspectivele din regiune pentru 2019 sunt favorabile, rezultatele din primele sase luni ale anului indicand o majorare de 2,3% comparativ cu aceeasi perioada din 2018, pana la 884 milioane de euro.
La nivel de grup, in primele sase luni ale anului in curs, Vinci a inregistrat venituri totale de 21,7 miliarde euro, cu 10% peste nivelul consemnat in intervalul ianuarie-iunie 2018. Veniturile obtinute din concesiuni in primele sase luni s-au majorat cu 12%, pana la 3,83 miliarde euro, in timp ce incasarile cumulate din activitatile de contractare s-au plasat la 17,73 miliarde euro, cu 9,9% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. In Franta, veniturile consolidate au crescut cu 6,8%, la 12,3 miliarde euro, in timp ce incasarile obtinute in afara tarii de origine s-au majorat cu 14,4%, la 9,5 miliarde euro.
Veniturile subsidiarei Vinci Energies au cumulat, in intervalul analizat, 6,4 miliarde euro (+8,8%), cele ale Eurovia s-au plasat la 4,4 miliarde euro (+16,9%), rulajul Vinci Construction s-a situat la 7 miliarde euro (+6,9%), in timp ce afacerile diviziei imobiliare - Vinci Immobilier - au inregistrat o crestere de 19,5%, pana la 470 milioane de euro. Vinci Autoroutes a raportat venituri semestriale de 2,6 miliarde euro (+2,6%), iar Vinci Airports vanzari de 1,1 miliarde euro (+44,3%).
Pentru intregul an in curs, conducerea grupului francez estimeaza o crestere a veniturilor si profitului net.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter