RO EN
The cart is empty

STATISTICA: Majorare cu 7% a numarului de autorizatii emise in luna aprilie

In luna aprilie 2010 s-au eliberat 3.686 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 7% fata de martie 2010 (cand s-au eliberat 3.445 de autorizatii). Cele mai multe dintre acestea (2.357 de autorizatii, reprezentamd 63,9%) s-au eliberat pentru construirea de unitati locative in mediul rural. Comparativ cu luna martie 2010, distributia in profil regional evidentiaza o majorare a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru imobile rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Sud-Muntenia (+116 autorizatii), Nord-Est (+70 autorizatii) si Sud-Vest (+49 autorizatii). Scaderi au avut loc in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest.
Aprilie 2010 comparativ cu intervalul similar din 2009
In luna aprilie 2010 s-au eliberat cu 385 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri
rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-105autorizatii), Sud-Est (-100 autorizatii), Nord-Vest (-78 autorizatii) si Nord-Est (-58 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de imobile rezidentiale s-au inregistrat in regiunea de dezvoltare Centru (+13 autorizatii).
Diminuare cu 22% a numarului de autorizatii in perioada ianuarie–aprilie
In intervalul ianuarie - aprilie 2010 s-au eliberat 11.307 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 22,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-687 autorizatii), Sud-Est (-599 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-528 autorizatii), Nord-Vest si Nord-Est (- 447 autorizatii fiecare). Informatii suplimentare, la www.insse.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter