RO EN
The cart is empty

RE/MAX Romania a inregistrat comisioane de 2,5 milioane euro in T1 2023

RE/MAX Romania - parte a liderului mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment - a inregistrat in primul trimestru al acestui an comisioane de aproximativ 2,5 mil. Eur. Birourile RE/MAX au intermediat in acest interval cca. 2200 de tranzactii la nivel national. Dinamica pietei, factorii de influenta, respectiv principalele tendinte si perspective sunt reunite sunt forma Barometrului imobiliar RE/MAX Romania, o analiza de status a pietei de profil, pe baza datelor inregistrate de companie, la intervale regulate de timp.
Potrivit reprezentantilor RE/MAX Romania, T1 2023 a fost marcat de o abordare mai rezervata a cumparatorilor, respectiv o scadere a volumului tranzactiilor inregistrate, comparativ cu acceasi perioada a anului precedent, ca efect al inflatiei si restrangerii accesului la surse de finantare pentru cumparatori. Pe de alta parte, este important de mentionat ca piata prezinta o ciclicitate anuala, caracterizata printr-un volum mai redus in primul trimestru al anului, comparativ cu T2.
In primul trimestru al anului curent, RE/MAX Romania a inregistrat comisioane de cca. 2,5 milioane de euro. Rezultatele obtinute vin in urma a 2200 de tranzactii efectuate in acest interval, care au insumat o valoare totala de cca. 118,5 milioane euro, ceea ce reprezinta o scadere de 9% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Cele mai multe intermedieri realizate de birourile RE/MAX s-au inregistrat pe segmentul rezidential - aproximativ 90% din totalul tranzactiilor, doar 10% fiind pe zona comerciala. Totodata, cele mai cautate tipuri de locuinte au fost apartamentele cu doua camere, intr-un procent de 33%, casele - cu aproximativ 20% din total, apartamentele cu trei camere cu cca. 15% si garsonierele, cca. 9,5%.
„In trimestrul al doilea comportamentul cumparatorilor va ramane in continuare conditionat de accesibilitatea la sursele de finantare, existand posibilitatea ca acestea sa devina mai ofertante in a doua parte a anului. De asemenea, fiind evident interesul si nevoia pentru spatiul locativ in piata, cat si tendinta de crestere a interesului de achizitie in T2, este posibil sa vedem o revenire a pietei la nivelul volumelor de tranzactionare”, a declarat Razvan Cuc, Presedinte RE/MAX Romania.
La nivel de business, RE/MAX Romania vizeaza o crestere organica pentru urmatoarea perioada a anului, in linie cu strategia de dezvoltare la nivel national si contextul pietei imobiliare locale. Pana la finele anului curent, compania tinteste o valoare totala a comisioanelor de cca. 16,5 milioane euro.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter