RO EN
The cart is empty

Redport Capital investeste peste 200 milioane euro in zona Straulesti

Redport Capital a finalizat cea de-a doua faza a proiectului The Level Apartments, amplasat in Nordul Capitalei, in zona Damaroaia - Straulesti si va continua dezvoltarea cu etapele 3 si 4 ale acestuia. Intregul obiectiv va fi ridicat in patru faze si presupune un total de 600 de unitati locative si o investitie de 60 de milioane de euro. Faza I a fost livrata in 2020, cea de-a II-a in 2023, iar fazele III si IV vor fi livrate pana la finalul anului 2026. Tot in zona Straulesti, alaturi de grupul Mobexpert, Redport Capital va mai dezvolta un ansamblu rezidential, Infinity Nord, in cazul caruia, recent, a anuntat finalizarea etapei de concept design. Acesta va fi unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbana din Bucuresti, investitia totala fiind estimata la valoarea de 150 milioane de euro.
Redport Capital este printre primii dezvoltatori care au identificat potentialul din zona Straulesti, inca din 2017, odata cu lansarea proiectului The Level Apartments. Pornind de la o viziune pe termen lung, in care principalul scop este de a aduce plus valoare in toate proiectele dezvoltate, compania a pariat pe zona de Nord a Capitalei datorita elementelor care ii asigura o crestere sustenabila: accesibilitatea si buna conectivitate la reteaua de transport public, componenta naturala semnificativa, dar si varietatea de facilitati disponibile in apropiere, cum ar fi centre comerciale, unitati de invatamant sau clinici medicale.
Interviu cu Cosmin Savu-Cristescu (45 de ani), Managing Director la Redport Capital si specialist cu o experienta profesionala de peste 20 de ani pe piata imobiliara.
 
- Cand estimati ca veti demara urmatoarea etapa a The Level Apartments, dar si proiectul Infinity Nord?
- Cladirea Level III, va fi ridicata pe terenul aflat in continuarea Level II, si speram sa incepem constructia in toamna acestui an, cu termen de finalizare in toamna anului 2025. The Level Apartments se extinde in continuare prin Level III si Level IV, care vor oferi un numar de peste 400 de unitati locative pana in 2026, cu o investitie totala de 40 de milioane de euro. Proiectul Infinity trebuia sa inceapa pana la finalul acestui an, dar, deoarece acceleram Level 3, cel mai probabil va incepe in primul sau al doilea trimestru al anului viitor, cu faza 1 sau 2, care va obtine autorizatia de construire mai devreme. Terenurile pentru ambele etape sunt bine caracterizate urbanistic, cu PUZ valabil.
 
Infinity Nord 2
 
Proiectul Infinity Nord se intinde pe un teren de 44.000 mp, avand o suprafata totala construibila de 125.000 mp. Cele patru faze ale proiectului cuprind un numar total de 1.250 de apartamente, spatii de retail, facilitati medicale si de educatie, precum si 1.500 de locuri de parcare. Conceptul este realizat impreuna cu Design International, renumita casa de arhitectura londoneza cu peste 60 de ani de experienta si ample proiecte derulate in intreaga lume.
 
- Aveti in plan sa mai achizitionati terenuri in zona, pentru viitoare proiecte?
- Avem foarte mult de lucru in perioada urmatoare pe terenurile pe care le avem deja si principalul nostru focus este sa le introducem pe fiecare intr-un grafic clar si asumat de autorizare si incepere a constructiilor. Interesul pentru zona ramane, cunoastem, ca principiu, fiecare lot de teren, dar nu as spune, in momentul de fata, ca vom mai achizitiona terenuri in zona.
Obiectivul nostru este ca, pana in anul 2030, sa avem toate proiectele, Level 3, Level 4, Infinity 1, Infinity 2 si 3 edificate si puse in functiune.
 
The Level Apartments 3
 
- Veti dezvolta si o componenta de birouri in zona, avand in vedere proiectia initiala de hub de birouri a acesteia?
- Dezvoltarea de birouri, dupa pandemie, a beneficiat de un interes mai scazut din partea finantatorilor traditionali, adica bancile. In plus, dezvoltarile noi de birouri vor avea loc in zone in care exista metrou sau sunt proiecte de metrou. Dupa ce zona Damaroaia - Straulesti se va stabiliza ca un pol rezidential important, estimam noi in 5-7 ani, probabil vor aparea si birouri care sa deserveasca interesele locuitorilor. Dar sa devina un pol de birouri, asa cum intentiona OMV Petrom cand a lansat Petrom City, este putin probabil. Petrom City, dupa dezvoltarea primelor doua cladiri, in care s-a strans si tot managementul grupului Petrom, s-a oprit si terenurile au fost scoase catre tranzactionare si, astfel, am putut sa achizitionam noi loturile de teren pe care dezvoltam Infinity Nord.
 
The Level Apartments 3
 
- De ce considerati ca este nevoie pentru a livra un produs rezidential de succes?
- Pentru un produs rezidential de succes ai nevoie de 3 elemente. In primul rand, este componenta academica, iar in zona Straulesti - Damaroaia avem toate unitatile pentru invatamantul public, dar si privat, precum European School of Bucharest, la Poligrafiei, Deutsche Schule Bukarest, Colegiul Genesis si cateva scoli si gradinite publice. Al doilea element este retailul, iar zona "sufera", in acest moment, la acest capitol. Acesta este si motivul pentru care noi am extins, in faza a doua a proiectului The Level Apartments, dar si in urmatoarele etape, componenta de retail de la parter. De asemenea, am alocat spatii importante pentru retail si in primele doua faze de la Infinity. Doar in Infinity 1 vom avea circa 4.000 mp de spatii comerciale. Al treilea element pentru un produs rezidential de succes este cel medical, iar zona este bine reprezentata, prin noua maternitate Regina Maria, dar si centrul Enayati Medical Center, cu Senior City. In plus, in faza a doua a Infinity vom avea un box medical, cu 3.500 mp, in care sa acomodam o clinica "mama si copilul" de dimensiuni mari, una stomatologica, o farmacie nonstop si un centru de optica medicala, in asa fel incat toata zona, nu doar proiectul nostru, sa fie deservita de acest element. Am inceput deja discutiile cu operatori de retail si clinici medicale si ii vom anunta pana la finalul anului, odata cu lansarea oficiala a proiectului Infinity.
 
The Level Apartments 2
 
- Cum ati gestionat situatia de pe piata materialelor de constructii si cum v-au influentat scumpirile planurile de investitii?
- Dupa varfurile din perioada 2021-2022, preturile materialelor de constructii au inceput sa se mai relaxeze, dar nu semnificativ. Produsele fundamentale pentru structuri, respectiv fierul si betonul, au depasit acel varf care nu avea nicio legatura cu realitatea pietei, iar la restul materialelor observam ca inca exista probleme in circuitele dintre producatori, furnizori si utilizatori. Noi nu pornim proiecte pana cand nu sunt mapate financiar, de la 0 la 100, si pana nu securizam integral preturile si materialele de constructii fundamentale, fara de care proiectul nu poate sa mearga inainte. Facem acest lucru prin stabilirea unor relatii pe termen lung cu furnizori importanti, cu care avem contracte tip, cu plata in avans, a unor cantitati mari de produse, pentru blocarea pretului si a termenelor de livrare. In acest fel, furnizorului sau producatorului ii asiguram garantia ca tot proiectul va fi realizat cu produsele lui, iar noi castigam o predictibilitate din punct de vedere al bugetului investit pentru acele materiale si a termenelor de livrare, respectiv de punere in opera. Un alt element deosebit de important pentru noi este respectarea termenelor de realizare a cladirilor. Am reusit acest lucru la Level 2 si vom aplica aceeasi reteta si la celelalte proiecte. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter