RO EN
The cart is empty

INS: In primele noua luni, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 16%

In intervalul ianuarie - septembrie a.c., comparativ cu intervalul similar din 2009, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 15,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 16,4% ca serie bruta, conform Institutului National de Statistica (INS). O diminuare a volumului lucrarilor de constructii, ca serie ajustata, a fost inregistrata la lucrarile de constructii noi (-24,3%) si la cele de reparatii capitale (-13,8%). In schimb, s-a inregistrat o crestere cu 10,9% la lucrarile de intretinere si reparatii curente. Pe obiecte de constructii s-au inregistrat diminuari pe toate componentele. Astfel, la cladirile rezidentiale volumul s-a redus cu 37,9%, la cladirile nerezidentiale cu 20,2%, iar la constructiile ingineresti cu 3,1%.
Volumul lucrarilor din primele noua luni ale anului, serie bruta, a coborat,
Pe elemente de structura, volumul lucrarilor s-a diminuat cu 22,5% la lucrarile de constructii noi, si cu 9,4% la cele de reparatii capitale. Pentru lucrarile de intretinere si reparatii curente volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,5%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: cu 37,4% la cladirile rezidentiale, cu 18,4% la cele nerezidentiale si cu 4,7% la constructiile ingineresti.
Diminuare cu 15,1% fata de intervalul similar din 2009
Comparativ cu luna septembrie din 2009, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a coborat cu 15,1%, scadere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (20,6%), la cele de constructii noi (11,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (5,6%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 35,9% la cele rezidentiale, la constructiile ingineresti cu 12,7% si cu 0,3% la cladirile nerezidentiale. Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in septembrie cu 14,2%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (26,6%), la lucrarile de constructii noi (11,1%) si la cele de reparatii capitale (4%). Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere de 2,7% la cladiri nerezidentiale, dar o scadere cu 37,3% la cladiri rezidentiale si cu 12,9% la constructii ingineresti. Fata de luna august, in septembrie, volumul de constructii, serie ajustata, a inregistrat o crestere cu 4%, evidentiata la lucrarile de constructii noi (10,4%). In acelasi timp, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (6,7%) si la cele de reparatii capitale 2,4%. Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 16,1%, evolutie evidentiata la toate elementele de structura. Informatii suplimentare, la www.insse.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter