RO EN
The cart is empty

INS: Diminuare cu 18,7% a volumului lucrarilor de constructii

In primele patru luni ale anului in curs, volumul lucrarilor de constructii s-a diminuat cu 18,7% (ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate), fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Institutului National de Statistica (INS). Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-29,2%) si la cele de reparatii capitale (-25,4%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 24,7%. In functie de destinatie, s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale (-41,5%) si nerezidentiale (-29,7%). In schimb, pentru constructiile ingineresti s-a inregistrat o majorare cu 0,6%.
Aprilie 2010, comparativ cu intervalul similar de anul trecut
In aprilie 2010 fata de intervalul similar din 2009, volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 15,1%, scadere reflectata, in special, la obiectivele de constructii noi (-24,5%). Cresteri s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+10%) si la cele de reparatii capitale (+8,1%). Pe categorii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale cu 32,2%, la imobilele nerezidentiale cu 27,9% si la constructiile ingineresti cu 0,3%. Informatii suplimentare, la www.insse.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter