RO EN
The cart is empty

HOCHTIEF: Crestere trimestriala de peste 11% a portofoliului de comenzi

Grupul de constructii Hochtief, lider pe piata specifica din Germania, a consemnat o crestere cu 11,6% a valorii portofoliului de comenzi inregistrate la finele lunii septembrie 2010, respectiv la 41,4 miliarde euro, fata de nivelul de 35,3 miliarde euro raportat la finele perioadei similare din 2009. Totodata, in primele noua luni din 2010 compania a raporta o majorare de 3,1% a incasarilor, la 14,2 miliarde euro. "Ne reafirmam previziunile pozitive pentru anul fiscal in curs si previzionam continuarea cresterii portofoliului de contracte. Pentru perioada 2011 - 2013 ne propunem realizarea unui profit brut anual de peste un miliard de euro. Trebuie remarcat faptul ca economia mondiala a inceput sa se redreseze treptat, insa fluctuatiile cursului de schimb pot influenta estimarile referitoare la profit. In general, ne-am indeplinit obiectivele planificate la inceputul anului, previziunile pentru perioada urmatoare fiind pozitive", a declarat Herbert Lütkestratkötter, presedinte al grupului.
Compania spaniola de constructii ACS, care detine 30% din actiunile firmei Hochtief, a lansat, recent, o oferta de preluare integrala a companiei germane. ACS a anuntat ca va oferi opt actiuni proprii pentru cinci titluri de valoare ale companiei Hochtief, pe baza pretului mediu al acestora din ultimele trei luni. Astfel, presa internationala a evaluat oferta ACS la aproximativ 2,7 miliarde euro. Potrivit unui comunicat emis de Hochtief, germanii au refuzat deocamdata oferta, insa negocierile continua.
Hochtief are, in prezent, aproximativ 70.000 de angajati, fiind prezenta si in Romania prin subsidiara Hochtief Development, cu activitati in sectorul imobiliar si Hochtief Construction, firma specializata in domeniul lucrarilor civile si industriale. Informatii suplimentare, la www.hochtief.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter