RO EN
The cart is empty

GLOBALWORTH incepe lucrarile la doua cladiri de birouri, in acest an

Globalworth, cel mai important investitor pe piata de birouri din Europa Centrala si de Est, lucreaza la finalizarea celui mai nou hub de business din Bucuresti, Globalworth Campus, in zona de Nord a Capitalei. Proiectul va fi incheiat pana la finalul anului 2019, cand, pe langa cele trei cladiri de birouri, ansamblul va include si unul dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti. Totodata, Globalworth lucreaza la proiectarea celei de-a patra cladiri a ansamblului Green Court din zona Barbu Vacarescu, precum si a proiectului de birouri Globalworth Square, situat in imediata apropiere a acestuia. In partea de Vest a Capitalei, compania dezvolta Renault Bucharest Connected, a carui finalizare este programata pentru primul trimestru al anului 2019. In curand, dezvoltatorul va demara si lucrarile la extinderea platformei TAP din Timisoara, cu aproximativ 20.000 mp aditionali, proiect ce va fi finalizat in primul trimestru al lui 2019.
Globalworth este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania si Polonia, cu un portofoliu de circa doua miliarde euro, din care circa 90% genereaza venituri. In Romania, grupul detine proprietati in Bucuresti, Timisoara si Pitesti, iar in Polonia, in orasele Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.
Interviu cu Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development in cadrul Globalworth, manager cu o experienta de peste 15 ani in Project and Construction Management in Romania si nu numai.
 
- Cum a evoluat activitatea grupului in 2017 si ce estimari aveti pentru perioada 2018-2020?
- Fara indoiala, 2017 a fost un an cheie pentru evolutia Globalworth, prin extinderea pe piata din Polonia. Mai mult, la mai putin de un an de la aceasta tranzactie, am reusit sa devenim liderul pietei de birouri poloneze, prin noi achizitii. In prezent, portofoliul Globalworth include aproximativ 950.000 mp in Romania si Polonia, cu o valoare totala de circa doua miliarde de euro. Pentru perioada urmatoare, avem noi proiecte ce urmeaza sa fie finalizate, dar, in acelasi timp, urmarim si alte oportunitati din piata, prin care sa ne consolidam si mai mult pozitia de lider atat in Romania, cat si in Polonia. In primele sase luni ale acestui an, am continuat extinderea portofoliului prin includerea de noi cladiri de birouri si terenuri pentru dezvoltari ulterioare in ambele tari, am inceput noi parteneriate importante si am adus pe piata din Romania companii globale, precum Mindspace. In plus, odata cu achizitiile finalizate in prima jumatate a anului 2018, am devenit cel mai mare investitor si proprietar de birouri din Polonia. 
 
- La ce proiecte lucrati in prezent si ce planuri de dezvoltare aveti, in Romania?
- In prezent, lucram la finalizarea celui mai noi hub de business din Bucuresti, Globalworth Campus, in zona de nord a Capitalei. In iulie 2017, am livrat prima cladire din complex, Tower I, ai carei 29.000 mp sunt inchiriati de Amazon, Honeywell si Mindspace. De asemenea, vom avea aici si un restaurant Stradale, precum si alte facilitati pentru chiriasi. Spre exemplu, pana la finalul lui 2019, proiectul va integra si unul dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti, dezvoltat la cele mai inalte standarde existente pe piata. La inceputului anului, in aprilie, am livrat si cea de-a doua cladire, Tower 2, oferind 28.000 mp suplimentari, inchiriati de Stefanini Romania, Mazars Romania, Chain IQ si P4Cards. In luna iunie 2018 am inceput constructia ultimei cladiri de birouri din Campus, Tower 3, care va oferi 35.000 mp. Pentru intreg proiectul suntem in curs de obtinere a certificarii BREEAM. De asemenea, in zona Barbu Vacarescu, lucram in prezent la faza de proiectare a celei de-a patra cladiri din complexul Green Court, precum si a proiectului de birouri Globalworth Square, situat in imediata apropiere a acestuia. Planuim sa demaram lucrarile anul acesta. In partea de vest a Capitalei, dezvoltam Renault Bucharest Connected, a carui finalizare este programata pentru primul trimestru al anului 2019. Asadar, in cateva luni cei aproximativ 3.000 de angajati ai Groupe Renault Romania se vor putea muta intr-o cladire de birouri de inalta calitate, eficienta din punct de vedere energetic si cu o serie de facilitati: un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri pentru evenimente, un restaurant si un cabinet medical. Nu in ultimul rand, in curand vom demara si lucrarile la extinderea platformei TAP din Timisoara, cu aproximativ 20.000 mp aditionali, ce va fi finalizata in primul trimestru al lui 2019.
 
- Care credeti ca vor fi motoarele pietei imobiliare din Romania in 2018 si 2019?
- Datele arata ca piata locala de cladiri de birouri continua sa creasca, atat din punct de vedere al volumului tranzactiilor incheiate, cat si al interesului aratat de investitorii straini. Cea mai mare cerere pe segmentul birouri vine, in continuare, in special din partea companiilor din sectoarele IT&C, productie/ energie si financiar, care isi extind operatiunile si isi consolideaza pozitia pe piata locala. Acest lucru contribuie, astfel, la mentinerea unor chirii stabile si a unei rate ridicate de ocupare. Romania ramane, in continuare, atractiva pentru forta de munca tanara, activa si calificata. In plus, finantarea imobiliara continua sa fie disponibila pentru proiectele de inalta calitate, eficiente din punct de vedere energetic, care pun la dispozitia chiriasilor lor spatii de lucru premium, iar termenii si conditiile pentru acordarea acesteia s-au imbunatatit considerabil in ultimii ani, apropiindu-se de ceea ce investitorii puteau gasi pana acum doar pe principalele piete din Europa Centrala si de Est. Toate aceste puncte forte ale mediului macroeconomic se reflecta in performanta sectorului imobiliar din Romania, cererea de spatii de birouri si industriale atingand niveluri ridicate. Avem, astfel, toate motivele sa credem ca trendul ascendent al pietei locale de real estate va fi mentinut cel putin pana la finalul acestui an.
 
- Care sunt, in prezent, riscurile si dificultatile de pe piata?
- In pofida atractivitatii Romaniei pentru forta de munca pregatita, una dintre principalele provocari ale pietei ramane dificultatea de a atrage angajati si retentia lor, mai ales in contextul unei competitivitati tot mai crescute, datorata investitiilor straine si a extinderii marilor companii multinationale in tara. Tocmai de aceea, crearea unui mediu de lucru atractiv, care sa ofere angajatilor toate facilitatile si resursele de care au nevoie, devine o necesitate pentru orice companie. Astfel, atunci cand dezvoltam un proiect de birouri, avem mereu in vedere sa includem si diferite facilitati in imediata apropiere, precum supermarketuri, restaurante sau chiar spatii de evenimente si relaxare. Mai mult, dezvoltam o intreaga platforma de evenimente, gandita special pentru comunitatea creata in jurul cladirilor noastre. Aceasta a demarat cu lansarea primei galerii de arta augmentata prin animatii de video mapping, dezvoltata in parteneriat cu One Night Gallery, care poate fi vizitata in Globalworth Tower, intre 31 iulie si 24 august. Evenimentul face parte din Art & Tech District, o initiativa culturala prin care promovam tinerii artisti romani prin intermediul tehnologiilor emergente in comunitatea locala.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter