RO EN
The cart is empty

Eyemaxx Real Estate investeste 500 milioane de euro in Romania

 
Andre Hofer (49 de ani)

Functia / firma: Director General Eyemaxx Management Romania;
Experinenta profesionala: Director general al Gebrüder Weiss Romania (2005-2006); Director logistica si lant de furnizori in cadrul firmei Palmers Textil AG (2002-2004);
Studii: Serviciul Civil Alternativ, Linz Austria (1979-1980);
Hobby-uri: sky, jogging, navigatie, calatorii.
Eyemaxx Real Estate este un grup austriac dezvoltator in domeniul imobiliar de proiecte de mare anvergura in Romania si in alte tari din Uniunea Europeana. Societatea este specializata in realizarea de centre comerciale, dezvoltari logistice si cladiri de birouri. Compania activeaza pe aceasta piata din anul 2006.

- Care sunt investitiile preconizate pentru 2008.
- In acest an vom dezvolta noi parcuri industriale in orasele Brasov si Sibiu. LogCenter Brasov, care va fi situat la 7 km de oras si la un kilometru de aeroportul international si de gara, va avea o suprafata totala de circa 20 de hecatre. Astfel, centrul logistic va avea aproximativ 60.000 mp, iar birourile vor avea o arie de 11.700 mp. Obiectivul va dispune de unitati pentru depozitare de minimum 750 mp, livrarea acestuia fiind preconizata pentru primul trimestru din 2009. LogCenter Sibiu va fi amplasat in localitatea Sura Mica (la 8 km de Sibiu). Parcul industrial va oferi spre inchiriere depozite si spatii de birouri. O prima faza de constructie va fi definitivata in a doua jumatate a anului 2009.

- Ce proiecte aveti in desfasurare?
- LogCenter Ploiesti este cel de-al doilea parc industrial (desfasurat pe o arie totala de 39 de hectare) pentru care am demarat deja lucrarile. Suprafata pentru depozitare va fi de 60.000 mp, iar 11.700 mp vor fi destinati spatiilor de birouri. Unitatile vor avea suprafete incepand de la 750 mp. Vor fi amenajate 250 de locuri de parcare pentru autoturisme si 50 pentru camioane. Depozitele pe care le-am realizat vor avea dotari moderne, cu urmatoarele facilitati: incalzire cu gaz, luminator, sprinklere, usi de acces actionate electric cu rampe de incarcare incluse, pozitionare flexibila a rafturilor, alarma de incendiu, conexiuni proprii pentru apa, gaz si electricitate pentru fiecare unitate. Inaltimea utila va fi de 10,5 m, iar distanta dintre coloane de 18 x 20,5 m. Zidul exterior va fi realizat dintr-o structura prefabricata din beton armat si inchideri cu panouri de tabla termoizolate, iar cele despartitoare din panouri tip sandwich. Termoizolatia si membrana vor fi executate din PVC. Pardoseala va fi de tip industrial, iar docurile vor avea rampe de ajustare cu actionare electrica. Obiectivul necesita fonduri de 50 milioane de euro.

- Mentionati obiectivele din 2007 ale firmei.
- Anul trecut am avut ca obiectiv principal dezvoltarea primului LogCenter din Romania, situat in apropierea aeroportului Timisoara. Parcul industrial include un spatiu pentru depozitare (de aproximativ 51.000 mp) si o zona de birouri cu o suprafata de 11.000 mp. Complexul beneficiaza de 150 de locuri de parcare pentru autoturisme si de peste 24 - pentru camioane. Constructia obiectivului este finantata de fondul austriac de investitii Immoeast. Prima faza a constructiei a fost executata, iar pentru cea de-a doua lucrarile vor demara in toamna anului curent. Valoarea totala a investitiei este de 40 milioane de euro.

- Ce prevede strategia pentru dezvoltarea companiei?
- Pentru intervalul urmator, dorim sa investim in realizarea unui mall la Targu Jiu, ce va fi primul proiect de retail al firmei in Romania. Centrul comercial se va construi la 350 m de centrul orasului Targu Jiu. Complexul va avea o suprafata de aproximativ 25.000 mp, cu spatii destinate magazinelor si petrecerii timpului liber. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 50 milioane de euro, lucrarile de constructie urmand a se finaliza in primul trimestru al anului 2010. De asemenea, o sa alocam fonduri in valoare de 500 milioane de euro in vederea construirii a 10 parcuri logistice / industriale, localizate in Timisoara, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Cluj-Napoca, Bacau, Craiova, Constanta, Oradea si Targu-Mures. Lucrarile la obiectivele din Timisoara si Ploiesti au fost initiate recent, iar pentru alte trei (in Brasov, Sibiu si Targu-Jiu) acestea vor fi incepute pana la sfarsitul anului 2008.

- Caracterizati starea concurentiala din zona specifica de activitate.
- Exista o anumita competitie pe acest segment al dezvoltarilor de centre logistice, dar nu atat de acerba ca pe segmentul constructiilor de birouri si centre de retail. Concurenta a crescut in ultimii ani, odata cu intrarea unor firme importante din Europa pe piata locala, ceea ce a dus la dezvoltarea generala a pietei specifice.

- Care sunt principalele probleme cu care va confruntati?
- Firmele romanesti nu erau obisnuite cu posibilitatea de a inchiria un spatiu. De aici si lipsa unui sistem de distributie real. In ultimii ani, datorita dezvoltarii pietei de retail, a aparut o schimbare in mentalitatea oamenilor de afaceri, ce au devenit interesati de centrele logistice. Totodata, infrastructura slab dezvoltata duce la intarzierea termenelor de executie a unor proiecte. Trebuie sa luam in calcul procesul indelungat de obtinere a autorizatiei de constructie, precum si cresterea preturilor la materiale, ceea ce aduce schimbari in calculele tuturor dezvoltatorilor imobiliari.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter