RO EN
The cart is empty

EUROSTAT: Scadere de 23,1% pe piata constructiilor, in martie

Romania a inregistrat, in martie 2010, cea mai semnificativa scadere a pietei constructiilor din UE, respectiv -23,1% fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor institutului european de statistica - Eurostat. Astfel, sectorul specific isi mentine trendul descendent din ultimele luni. Clasamentul negativ este completat de Bulgaria (-20,9%), Slovenia (-19,7%) si Cehia (-19,1%), in timp ce tarile care au anuntat rezultate pozitive sunt: Marea Britanie (+9,2%) si Germania (+2,6%). In medie, sectorul constructiilor civile din Uniunea Europeana a scazut cu 1,3%, iar volumul lucrarilor ingineresti din comunitate, cu -4,2%.
In ceea ce priveste statisticile lunare calculate pentru statele europene, in Romania s-a construit, in martie 2010, cu 2,3% mai mult decat in februarie 2010. Cresteri importante au fost notate in Germania (+26,7%), Ungaria (+5,5%) si Cehia (+4,7%), o valoare negativa fiind raportata numai in Suedia (-0,4%). Sectorul constructiilor de cladiri din UE a crescut, in intervalul mentionat, cu 7,3%, in timp ce volumul lucrarilor de inginerie civila s-a majorat cu 2,1%. Informatii suplimentare, la http://epp.eurostat.ec.europa.eu

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter