RO EN
The cart is empty

ARACO: Romania poate pierde 80% din fondurile europene

Fondurile comunitare pot reprezenta o sursa semnificativa de investitii in domeniul constructiilor, insa, in prezent, gradul de absorbtie a acestora este de circa 7%. Reprezentantii antreprenorilor avertizeaza ca Romania ar putea pierde peste 80% din fondurile europene in cazul in care autoritatile nu vor accelera procesul de absorbtie. De asemenea, conducerea Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) a solicitat Guvernului promovarea unei ordonante de urgenta prin care sa simplific e procedurile birocratice de avizare a proiectelor contractate din fondul social european. "In ultimii 20 de ani au fost incepute foarte multe proiecte care nu au putut fi definitivate din cauza lipsei de finantare. Executivul trebuie sa decida care dintre obiective este necesar a fi continuate, ce santiere vor intra in conservare si la ce lucrari se va renunta, pentru a evita cheltuirea banilor publici pe proiecte nesustenabile. Totodata, legea achizitiilor publice trebuie modificata din nou, fiind necesara identificarea unui sistem fezabil pentru certificarea calitatii firmelor participante, avand in vedere numarul mare de accidente raportate in utlimul timp, iar acest lucru este mai urgent in ceea ce priveste societatile care executa lucrari de reabilitare termica. Se impune, de asemenea, identificarea antreprenorilor «de apartament», lipsite de specialisti in domeniu, care castiga licitatii si apoi contracteaza lucrarile unor societati fara performante in domeniu", a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO, in cadrul unei conferinte internationale ce a avut loc in Bucuresti.
Potrivit patronatelor, piata autohtona a constructiilor a pierdut, in ultimele 12 luni, peste 120.000 de salariati, iar valoarea arieratelor statului fata de firme a ajuns la 1,2 miliarde euro la jumatatea acestui an, insa sectorul continua sa functioneze, chiar daca la capacitati reduse. Informatii suplimentare, la www.araco.org

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter