RO EN
The cart is empty

ScaleOut: Top 60 companii din regiunea Nord-Est au afaceri de peste 35 miliarde lei

Cifra de afaceri totala generata de cele mai mari 60 de companii din Regiunea Nord-Est (primele 10 companii din judetele Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui si Botosani) a crescut cu 25% in anul 2022 pana la 35.349 miliarde de lei, fata de 28.281 miliarde de lei in 2021, potrivit unei analize ScaleOut 4X10.
ScaleOut 4X10 Suceava este un eveniment organizat Suceava in data de 6 septembrie 2023 de Romanian Business Leaders si ING Bank dedicat antreprenorilor si managerilor din Regiunea Nord-Est (Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui si Botosani).
Programul de scalare ScaleOut 4×10, organizat de Fundatia Romanian Business Leaders (RBL) si ING Bank Romania, ajuta companiile antreprenoriale sa-si scaleze afacerea la nivel national si regional. Programul este destinat antreprenorilor cu o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, cu ambitii de crestere la nivel national si regional. Lansarea ScaleOut 4×10 pentru Regiunea Nord-Est are loc miercuri, 6 septembrie la Suceava. Inscrierile la eveniment sunt disponibile aici.
Studiul ScaleOut 4×10 isi propune sa identifice cele mai mari companii antreprenoriale din Regiunea Nord-Est, evolutia firmelor antreprenoriale de tip scaleup, numarul companii exportatoare judetele Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui si Botosani, plus cele mai importante domenii in care se inregistreaza o intensitate mare a firmelor antreprenoriale campioane la nivel local si national.
 
Judetul Suceava
Cifra de afaceri totala a celor mai mari 10 companii antreprenoriale de tip scaleup din judetul Suceava a crescut cu 29.5% la 3.15 miliarde de lei in anul 2022, fata de nivelul de 2.46 miliarde lei in 2021.
Industria alimentara, transporturile si constructiile sunt domeniile in care activeaza cele mai mari companii antreprenoriale din judetul Suceava).
Dintre cele mai mari 15 de companii din judetul Suceava, cinci sunt multinationale si 10 sunt antreprenoriale: Valvis Holding Distribution, Trutzi (producator de elemente din fier forjat), TehnoWorld (producator de teava din polietilena), Marelvi Impex, Eurospeed, Autotehnorom, La Cimp Com, Concret Construct, Savcom si Set-Corporation. In prezent, 61 de companii antreprenoriale din judetul Suceava au inregistrat o cifra de afaceri de peste 10 milioane euro, potrivit studiului ScaleOut. Dezvoltarea businessului peste pragul de 10 milioane euro cifra de afaceri in urmatorii ani reprezinta unul dintre cele mai importante obiectivele de crestere ale firmelor selectate in programul ScaleOut 4X10. Programul este destinat antreprenorilor cu o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, cu ambitii de crestere la nivel national si regional.
 
Judetul Iasi
Cifra de afaceri totala a celor mai mari 10 companii antreprenoriale de tip scaleup din judetul Iasi a crescut cu 29.6% % la 2.86 mld. lei in 2022, fata de nivelul de 2.2 mld. lei in 2021.
Constructiile, transporturile, industria alimentara si agribusiness reprezinta domeniile din care provin cele mai mari companii antreprenoriale din judetul Iasi, potrivit analizei ScaleOut.
Dintre cele mai mari 16 de companii din judetul Iasi, sase sunt multinationale, 10 sunt antreprenoriale si in total 108 de firme fondate de antreprenori au o cifra de afaceri de peste 10 milioane euro. Cele mai mari firme antreprenoriale din judetul Iasi sunt Conex Distribution (distribuitor de piese auto), Fertil Star (produse chimice pentru agricultura), Media Rom Grup, Lincor Trans (casa de expeditii specializata in transportul de marfa international), Build Corp (companie de constructii), Proinvest Group, Fermador, Kosarom, Fiterman Pharma si Das.
 
Judetul Vaslui
Cifra de afaceri totala a celor mai mari 10 companii antreprenoriale de tip scaleup din judetul Vaslui a crescut cu 15.8% la 2.1 miliarde de lei in 2022, fata de nivelul de 1.8 mld. lei in 2021.
Industria alimentara, mai ales domeniul carnii, domina ierarhia celor mai mari companii antreprenoriale din judetul Vaslui. Dintre cele mai mari 11 de companii din Vaslui, 10 sunt antreprenoriale: Plantagro COM (productia si comercializarea de material saditor, comert cu cereale si plante tehnic), Vanbet (producator de carne de pui), Safir (producator de carne de pasare), Fabrica de Carne, Morandi, Nutriva, Vascar, Perpetuus, Class Farm Warehouse si Kredianis. In total, doar 26 companii antreprenoriale din judetul Vaslui au venituri anuale de peste 10 milioane euro. Dezvoltarea businessului peste pragul de 10 milioane euro cifra de afaceri reprezinta unul dintre cele mai importante obiectivele de crestere ale firmelor selectate in programul ScaleOut 4X10.
 
Judetul Bacau
Cifra de afaceri totala a celor mai mari 10 companii antreprenoriale de tip scaleup din judetul Bacau a crescut cu 20.9% la 21.2 mld. lei in 2022, fata de valoarea de 17.5 mld. lei inregistrata in 2021.
Retailul de bricolaj, constructiile, agribusiness si industria alimentara sunt domeniile in care activeaza cele mai mari companii antreprenoriale din judetul Bacau. Zece dintre cele mai mari 14 companii din Bacau sunt antreprenoriale si 66 de companii create de antreprenori locali au o cifra de afaceri de cel putin 10 milioane euro, potrivit analizei ScaleOut. Cele mai mari companii antreprenoriale din judetul Bacau sunt Dedeman, Speedition UMB, Intertranscom, Tehnostrade, Sa&Pe Construct, Agricola International, Simba Invest, Agricultorul, Licurici Impex si Moldova Farming.
 
Judetul Neamt
Cifra de afaceri totala a celor mai mari 10 companii antreprenoriale de tip scaleup din judetul Neamt a crescut cu 40% la 3.1 miliarde lei in 2022, fata de nivelul de 2.2 miliarde lei in 2021.
Domeniul transporturilor si al constructiilor (vopseluri, echipamente electrice si servicii specializate) sunt industriile in care activeaza cele mai mari companii antreprenoriale din judetul Neamt. Dintre cele mai mari 15 companii din judetul Neamt, 10 sunt antreprenoriale si in total 41 de firme fondate de antreprenori au o cifra de afaceri de peste 10 milioane euro. Cele mai mari companii antreprenoriale din judetul Neamt sunt Autonom Services, Kober, Dinamic 92 Distribution, Danlin XXL, Marsat, Mithras Build, Volta Grup, ADF Prod, Adridan si Landstar Capital.
 
Judetul Botosani
Cifra de afaceri totala a celor mai mari 10 companii antreprenoriale de tip scaleup din judetul Botosani a crescut cu 41.4% la 2.786 mld. lei in 2022, fata de nivelul de 1969 mld. lei in 2021.
Industria alimentara, energia, agribusiness si domeniul utilitatilor si al echipamentelor de automatizare, si transporturile sunt domeniile in care activeaza cele mai mari companii antreprenoriale din judetul Botosani.
Dintre cele mai mari 12 companii din judetul Botosani, 10 sunt antreprenoriale si in total 39 de firme fondate de antreprenori au o cifra de afaceri de peste 10 milioane euro. Doly-com Distributie, Elsaco Electronic, Samcom AS, Proagro, Dadycom, Electroalfa, Grupul de distributie - ETA, Simion Tehnoconstruct, Cornell’s Floor si Vestra Industry sunt cele mai mari 10 companii antreprenoriale din judetul Botosani in functie de cifra de afaceri inregistrata in anul 2022.
 
Cate companii antreprenoriale din Regiunea Nord-Est au activitati export
In total, 330 de companii antreprenoriale din Regiunea Nord-Est au activitati de export, releva analiza ScaleOut in care sunt luate in calcul firmele cu capital romanesc cu o cifra de afaceri totala de cel putin 2 milioane euro. De asemenea, 341 companii antreprenoriale din Regiunea Nord-Est au o cifra de afaceri de peste 10 milioane euro.
Judetul Suceava are 87 de companii antreprenoriale care fac export, judetul Iasi 88 de firme, in timp ce in Vaslui si Botosani sunt cate 20 de companii antreprenoriale care au activitati de internationalizare (nu au fost luate in calcul companiile multinationale). In Neamt sunt 48 de firme antreprenoriale care fac export si judetul Bacau are 65 de companii locale cu activitati de export si care au o cifra de afaceri de peste 2 milioane euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter