RO EN
The cart is empty

MAZARS: Crestere de 16,4% a cifrei de afaceri la nivel de grup, in 2022

Mazars, firma internationala de audit si consultanta in afaceri, comunica rezultatele financiare globale pentru exercitiul financiar 2021/2022, evidentiind o crestere anuala de 16,4%, ajungand la 2,45 miliarde de euro in ceea ce priveste veniturile. Cresterea veniturilor are la baza o dezvoltare puternica in toate regiunile si serviciile, atat in zona de audit, cat si non-audit (detalii complete, mai jos).
O astfel de performanta financiara confirma pozitia internationala puternica a Mazars si relevanta modelului sau integrat unic, precum si cresterea increderii in capacitatea continua a companiei de a crea valoare pentru clienti. Intr-un mediu in continua schimbare, Mazars sprijina companiile de toate dimensiunile in demersul lor de a creste in mod responsabil, de a se conforma unui numar tot mai mare de reglementari complexe, de a adopta transformari pentru a-si imbunatati operatiunile sau sistemele interne si de a raspunde autoritatilor de reglementare, talentelor si societatii, pentru a asigura performanta pe termen lung.
„2022 a fost un an plin de evenimente care au pus la incercare agilitatea companiilor de pretutindeni. Aceste perturbari, care se adauga unor tendinte pe termen lung, cum ar fi digitalizarea si sustenabilitatea, pot fi o adevarata provocare, insa ofera si oportunitati vaste de a creste si de a explora noi modalitati de a crea valoare. In acest context instabil, rolul Mazars, mai mult ca niciodata, este acela de a fi un partener de incredere pentru clienti.”, a mentionat Hervé Hélias (foto), CEO si Chairman, Mazars.
 
Crestere echilibrata la nivelul regiunilor si al portofoliului de activitati
Performanta solida obtinuta la nivelul tuturor regiunilor si serviciilor reflecta, pe de o parte, expansiunea internationala a Mazars, care opereaza la scara larga in mod eficient ca „o singura echipa si o singura firma”, fiind prezenta in aproape 100 de tari. Pe de alta parte, evidentiaza relevanta abordarii multidisciplinare a companiei: strategia de dezvoltare a Mazars este de a pastra un echilibru intre serviciile sale reglementate si cele fiscale si de consultanta. Un astfel de portofoliu divers este esential pentru calitatea auditului, relevanta serviciilor oferite clientilor de catre Mazars, atragerea si retentia celor mai bune talente si, in cele din urma, pentru interesul public.
Comentand rezultatele financiare ale companiei, Hélias continua: „In ciuda unui mediu global complex, 2022 a fost un an excelent pentru Mazars in toate zonele geografice si pe toate liniile de servicii. Performanta noastra confirma calitatea si relevanta serviciilor noastre. Capacitatea Mazars de a-si creste continuu pozitia de auditor in randul companiilor mari si listate la bursa ofera optiuni si o perspectiva diferita pe o piata foarte concentrata; aceasta competitie este esentiala pentru functionarea sanatoasa a pietelor financiare. Oferim, de asemenea, o intelegere profunda a mediilor, problemelor si tendintelor specifice sectorului si ne remarcam ca o companie de audit de top in servicii financiare, colaborand cu unele dintre cele mai mari organizatii din industrie.”
 
Dincolo de cifre: tehnologia si sustenabilitatea reprezinta prioritatile companiilor pentru retentia talentelor, promovarea calitatii si optimizarea experientei clientilor
Barometrul anual C-suite Mazars din 2022 a evidentiat ca tehnologia si sustenabilitatea sunt primele doua tendinte care se estimeaza ca vor avea cel mai mare impact asupra afacerilor. Pretutindeni, liderii sunt presati sa se adapteze si sa isi digitalizeze afacerile si operatiunile, sa schimbe modul de lucru si sa asigure o crestere sustenabila pentru a ramane atractivi si competitivi. Toate aceste tendinte internationale raman zone de investitii critice pentru Mazars.
„Intr-un moment in care auditul se afla la o rascruce de drumuri, Mazars are un program ambitios de reinventare si digitalizare a auditului in beneficiul clientilor, al auditorilor si al intregului ecosistem de afaceri. Investim in tehnologii care aduc valoare adaugata in timp real procesului decizional si experientei clientilor nostri, precum si in instrumente la fel de avansate de analiza a datelor pentru a optimiza activitatea auditorilor nostri. De asemenea, ne concentram eforturile pe modernizarea continua a gamei noastre de servicii bazate pe tehnologie, incluzand consultanta in afaceri, fiscala, juridica, financiara si de sustenabilitate.”, adauga Hélias.
 
Pe langa tehnologie, sustenabilitatea a devenit o baza importanta a performantei afacerii si a reputatiei in societate
Hélias continua: „La fel ca majoritatea organizatiilor de astazi, avem responsabilitatea de a ne dezvolta modelul de afaceri in asa fel incat acesta sa devina sustenabil pe termen lung. Astfel, avem o strategie clar definita, construita pe cinci piloni – integritate, oameni, mediu, comunitate si furnizarea de servicii de sustenabilitate clientilor nostri. Dincolo de respectarea propriilor promisiuni, avem datoria de a ne sustine clientii in procesul de transformare, directionand resursele ESG acolo unde este cea mai mare nevoie si ajutandu-i sa depaseasca provocarile legate de raportarea non-financiara. Acesta este motivul pentru care Mazars investeste masiv in echipe de imbunatatire a competentelor, in special prin crearea de auditori hibrizi, specializati atat in informatii financiare, cat si non-financiare, si prin asigurarea progresului in cariera.”
In calitate de auditori si consultanti, Mazars are un rol esential in restabilirea increderii in societate si in promovarea unei mai mari transparente. Acum, mai mult ca oricand, companiile trebuie sa se asigure ca actiunile pe care le intreprind astazi vor contribui la viitorul pe care doresc sa il construiasca maine. „La Mazars, exact asta intentionam sa facem: sa transformam si sa investim acolo unde conteaza pentru a ne ajuta clientii sa devina rezilienti intr-un context in continua schimbare si sa creasca in mod responsabil.”, conchide Hélias.
„Si in context local, raspundem unei cereri tot mai mari de servicii tehnologice si de sustenabilitate din partea companiilor romanesti. Astfel, Mazars a creat noi oportunitati de joburi pentru oamenii tech-savvy si, in acelasi timp, ne construim o echipa de auditori si consultanti, care sa acopere si cerintele de raportare ESG. Am ales sa investim in permanenta in oameni si in dezvoltarea lor personala si profesionala, deoarece setul de competente necesare se schimba intr-un ritm din ce in ce mai alert.
ESG este aici pentru a ramane, iar companiile trebuie sa inteleaga ca, prin asumarea unor angajamente de sustenabilitate, se pot distinge in fata clientilor, a partenerilor de afaceri si a altor stakeholderi. O parte dintre IMM-uri, in special cele de dimensiuni mici, nu sunt inca obligate de catre autoritati sa respecte standardele ESG, insa daca doresc sa aiba o companie pregatita pentru viitor, acestea trebuie sa sprijine si sa integreze factorii ESG in strategia lor de afaceri. In Romania, in prezent, ESG este recunoscuta de catre marile companii, insa acest lucru nu este suficient. Indiferent de industrie sau de marimea organizatiei, fiecare lider ar trebui sa prioritizeze si sa implementeze obiectivele ESG cat mai curand posibil.", a mentionat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars in Romania.
 
Rezultatele financiare globale ale Mazars 2021/2022 evidentiate la nivel global
- Venituri la 31 august 2022: 2,45 miliarde de euro
- Crestere anuala de doua cifre; 16,4%, incluzand impactul Forex de +2,9% si o crestere organica de 13,3%
- Crestere pe liniile de servicii:
- Audit (43%) +15,5% [Mazars auditeaza 2.700 de entitati de interes public din intreaga lume, dintre care 1.300 au sediul central in Europa, 960 sunt listate pe bursele internationale, iar 480 sunt listate in Europa. Mazars este pe locul al cincilea pe piata europeana de audit pentru companiile europene listate.]
- Consultanta in managementul riscului (11%) +9,6%
- Consultanta in fuziuni si achizitii (8%) +29,7%
- Consultanta juridica (2%) +18,6%
- Consultanta contabila si servicii externalizate (18%) +14,3%
- Consultanta fiscala (18%) +15,9%
- Crestere la nivelul regiunilor:
- Africa si Orientul Mijlociu +21,7%
- America de Nord si America de Sud +22,4%
- Asia Pacific +17,1%
- Europa +14,6%
- Sase noi tari s-au alaturat parteneriatului integrat Mazars: Bosnia si Hertegovina, Burkina Faso, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord si Zimbabwe.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter