RO EN
The cart is empty

CITR: Greselile de management - principala cauza a insolventei companiilor

Potrivit datelor Casei de Insolventa Transilvania (CITR), liderul pietei de insolventa din Romania, peste 43% din companiile care intra in insolventa ajung in incapacitate de plata din cauza unor erori de management. "Majoritatea managerilor firmelor aflate in dificultate nu au stiut sa diagnosticheze semnele insolventei la timp si sa intervina eficient asupra cauzei. In acest moment, societatile iau masuri abia dupa 18 luni de la aparitia primelor semne. Am lansat, la nivel national, un program de educare in ceea ce priveste insolventa, pentru a-i ajuta pe manageri sa inteleaga mai bine aceasta procedura si mai ales cum pot interveni la timp, in sensul reorganizarii societatii, pentru a creste sansele de redresare a afacerii. Impactul deciziilor corecte luate la timp nu se limiteaza doar la societatea ce intampina dificultati, ci si la mediul de afaceri in sine, pentru ca un numar mai mare de firme fara probleme poate duce la crestere si stabilitate economica", a declarat Vasile Godinca-Herlea, Managing Partner al CITR. Programul de educare lansat de Casa de Insolventa Transilvania, demarat cu o faza-pilot desfasurata in mai-iulie 2013 in trei judete si in municipiul Bucuresti, continua si in toamna acestui an, urmand a fi dezvoltate noi arii de interes si alte componente.
***
De la declansarea crizei in anul 2008, un numar de peste 90.000 de companii au intrat in insolventa, dintre care 16.400 numai in anul 2012, iar in luna iunie 2013 circa 12.739 de companii se aflau in diverse stadii procedurale. Tinand cont de circumstante, practicienii in acest domeniu economico-juridic avertizeaza ca, pe plan national, cota aferenta reorganizarilor de succes (in perioada ianuarie 2007 - martie 2013) nu depaseste 1% din total. Potrivit unor date recente, statul roman are de recuperat de la firmele ce au intrat in insolventa fonduri de peste 10 miliarde euro, bancile de 4 miliarde euro, iar firmele private - de peste alte 10 miliarde euro.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter