RO EN
The cart is empty

CITR a fost numit administrator judiciar al Companiei Municipale Consolidari

CITR, liderul pietei de restructurare si insolventa din Romania, parte a Impetum Group, a fost numit de catre Tribunalul Bucuresti administrator judiciar al Companiei Municipale Consolidari, ca urmare a cererii creditorilor de deschidere a insolventei.
‘Ne propunem ca in 3-6 luni de zile sa putem determina viabilitatea economica a Companiei Municipale Consolidari si modul in care aceasta isi poate continua activitatea. Strategia gandita de echipa CITR va tine cont atat de interesul public, cat si de nevoia creditorilor de a-si recupera sumele restante’, a declarat Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group si Senior Partner, CITR.
Compania Municipala Consolidari a fost infiintata in urma cu 3 ani in vederea executarii lucrarilor de interventie la imobile incadrate in clasa I de risc seismic si care reprezinta un pericol public, precum si la cladiri istorice. Dificultatea financiara a companiei a venit odata cu dezechilibrul dintre veniturile si cheltuielile sale, si prin urmare creditorii au cerut insolventa acesteia.
‘In viziunea CITR, restructurarea companiilor de stat si a celor din administratia publica locala nu depinde doar de solutiile legale disponibile, ci si de viziunea managementului si angajamentul stakeholderilor implicati. Este nevoie de o actiune rapida care sa transforme aceste companii in jucatori valorosi in economie’’ declara Andra Butiu, Chief Operating Officer CITR si Manager al proiectului de restructurare al ROMAERO.
Termenele legale pentru depunerea documentelor sunt disponibile pe websiteul Tribunalului Bucuresti.
Restructurarea companiilor de stat si a companiilor administratiei publice locale
Pandemia a creat contextul pentru incurajarea restructurarii companiilor de stat si a celor care apartin de administratia publica locala. In prezent exista aproximativ 750 de companii de stat in diferite stadii ale insolventei, acestea reprezentand resurse blocate ale economiei romanesti, arata datele prezentate in dezbaterile CONFIDEX organizate de Impetum Group.
Conform unei analize CITR, din cele 22 de companii municipale din Bucuresti, 14 au fost neperformante si au acumulat anul trecut pierderi insumate de 200 de mil. lei. Pana in acest moment, din totalul de 22 de companii, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis lichidarea si dizolvarea a 5 companii, iar alte 4 au intrat in insolventa la cererea creditorilor. Asigurarea continuitatii serviciilor are nevoie de o abordare unitara care sa asigure tranzitia activitatii catre alte divizii din administratia locala sau restructurarea companiilor si organizarea acestora pe baza unor principii economice sanatoase.
Solutiile la care pot apela companiile in zona de restructurare sunt: OG6 pentru reorganizarea datoriilor bugetare, concordatul preventiv si chiar insolventa. In plus, anul acesta cadrul legislativ va fi completat de transpunerea in legislatia nationala a Directivei Europene 2019/1023, care isi propune sa previna iesirea din economie a companiilor viabile si sa creeze o cultura a preventiei in business.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter