RO EN
The cart is empty

ANAP: Achizitiile publice, materie obligatorie in cadrul programelor de masterat?

Presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), domnul Eugen Cojoaca, a avut marti, 1 septembrie 2020, o intalnire online cu reprezentantii Bancii Mondiale si cu cei ai Institutului National de Administratie (INA). Cu acest prilej au fost discutate aspecte legate de urmatorii pasi cu privire la profesionalizarea si crearea unui cadru de competente pentru personalul implicat in domeniul achizitiilor publice.
Reamintim faptul ca ANAP a incheiat un acord de servicii de asistenta tehnica cu Banca Mondiala, care are ca obiectiv principal evaluarea sistemului de achizitii publice si totodata continuarea sprijinului in implementarea Strategiei nationale in domeniul achizitiilor publice, prin crearea unui cadru de competente.
Domnul presedinte Cojoaca a deschis discutiile prezentand viziunea ANAP cu privire la profesionalizarea personalului implicat in domeniul achizitiilor publice din Romania.
De asemenea, Dl. Cojoaca a mentionat faptul ca s-a ajuns la un acord cu INA cu privire la pasii de urmat pentru implementarea cu succes a programelor de formare profesionala. Mai exact, pentru a raspunde nevoilor tuturor categoriilor de autoritati contractante, indiferent de dimensiunea acestora, ANAP are in vedere elaborarea programului de formare pe niveluri diferite, respectiv gradul incepator, mediu si avansat. Mai mult, dezideratul ANAP este ca programul de instruire dedicat personalului sa se desfasoare exclusiv online, urmand ca site-ul institutiei sa includa un link catre platforma INA de formare electronica.
In contextul celor precizate mai sus, precizam ca institutia noastra intentioneaza sa abordeze mediul academic in vederea includerii achizitiilor publice ca materie obligatorie in cadrul programelor de masterat relevante.
“ANAP doreste sa asigure materiale de instruire profesionala adecvate in materie de achizitii publice, in conformitate cu cele mai bune practici internationale, astfel incat sa putem elimina o mare parte din lacunele de cunostinte. De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata modului de abordare a practicii in procesul de invatare. Dorim sa oferim cursantilor nostri o experienta bazata mai mult pe latura practica, si nu pe sistem clasic care de obicei implica mai mult predarea de teorii. Altfel spus, vom pune la dispozitia viitorilor cursanti modele caiete de sarcini, referate de necesitate, etc..”, a declarat domnul presedinte Cojoaca.
Toate detaliile si informatiile despre acest proiect le puteti gasi pe site-ul Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, sectiunea Proiecte UE / Proiect SIPOCA 625.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter