RO EN
The cart is empty

PWC: Jumatate din candidati ar renunta la o parte din salariu pentru flexibilitate

Jumatate dintre persoanele care isi cauta un nou loc de munca ar renunta la 11,7% din salariu, in medie, daca ar primi o flexibilitate mai mare a programului de lucru, iar peste o treime dintre acestea ar ceda din salariu in schimbul unor programe de invatare si imbunatatire a competentelor. Constatarile apartin studiului "Viitorul recrutarii" realizat de PwC SUA. Angajatii care lucreaza in domeniul tehnologiei ar renunta chiar la un procent mai mare din salariu, respectiv 12,4%, pentru aceste cerinte.
"Compensatia financiara este, traditional, pe primul loc atunci cand o persoana cauta un loc de munca. In ultima vreme, se observa, la nivel global, tendinta de a renunta la o parte din remuneratie pentru un pachet de beneficii care cuprinde oportunitati de formare si dezvoltare de tip upskilling sau flexibilitatea programului de lucru. Aceasta preocupare a angajatilor pentru programe de formare a devenit mai mare, recent, ca urmare a transformarilor extrem de rapide generate de noile tehnologii, cu impact major inclusiv asupra fortei de munca. Astfel, multi angajati constientizeaza ca trebuie sa isi imbunatateasca abilitatile digitale si nu numai, pentru a ramane competitivi pe piata muncii", spune Ionut Sas, Partener, People & Organisation Leader,  PwC Romania.
De asemenea, reputatia angajatorului si experienta pe care candidatii o au pe parcursul procesului de recrutare sunt foarte importante in acceptarea unui job.
Potrivit sondajului, 92% dintre candidati spun ca au experimentat practici slabe de recrutare la un moment dat in cariera, peste 60% aratandu-se nemultumiti fie pentru ca procesul de recrutare a durat mai mult de o luna, fie pentru ca recrutorii au intrerupt fara explicatii orice comunicare. Spre exemplu, 49% dintre candidatii care lucreaza in sectoare cu o cerere ridicata precum tehnologia, bancile si energia au spus ca sunt mai dispusi sa refuze un job din cauza procesului de recrutare. De asemenea, 56% dintre respondenti au aratat ca descurajeaza alte persoane sa aplice la astfel de companii. 
 
Principalele concluzii ale raportului
● 51% ar ceda un procent din salariu pentru o flexibilitate mai mare;
● 37% au declarat ca ar fi dispusi sa renunte la o parte din salariu pentru sansa de a invata noi abilitati;
● 37% considera oportunitatile de perfectionare drept cel mai important factor in decizia de accepta un nou loc de munca, dupa compensatia financiara;
● 62% dintre candidati au declarat ca este mai probabil sa aplice pentru un loc de munca intr-o companie care se angajeaza deschis sa imbunatateasca diversitatea si incluziunea;
● cei mai multi candidati prefera sa comunice cu oameni in procesul de recrutare si mai putin sa utilizeze solutii automatizate;
● totusi, 44% dintre candidati au declarat ca sunt deschisi sa utilizeze optiuni de automatizare si tehnologie ca sa obtina informatii in timpul procesului de recrutare si 65% si-ar dori o aplicatie de unde sa afle stadiul procesului de recrutare;
● 78% au declarat ca se asteapta ca procesul de recrutare sa fie clar cu privire la modul de utilizare a datelor cu caracter personal.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter