RO EN
The cart is empty

PNDL 2: Suceava, Caras-Severin si Vaslui vor beneficia de cele mai multe fonduri

Judetele Suceava, Caras-Severin si Vaslui vor beneficia de cele mai multe fonduri ce vor fi alocate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2, prin care vor fi disponibile fonduri totale de circa 30 miliarde lei in urmatorii trei ani si jumatate. Conform datelor MDRAPFE, cele mai multe fonduri, respectiv, 928,5 milioane de lei vor fi alocate pentru lucrari in judetul Suceava, urmat de Caras-Severin (883,2 milioane de lei), Vaslui (882,2 milioane de lei), Teleorman (875,8 milioane de lei), Mehedinti (848,9 milioane de lei) si Botosani (847,8 milioane de lei). Conform graficului de alocare, fondurile disponibile prin PNDL 2 sunt distribuite echilibrat, un numar total de 35 de judete din cele 42 ale tarii noastre urmand a beneficia de fonduri cuprinse intre 600 si 800 de milioane de lei. Totodata, se poate remarca faptul ca judetele din zonele mai putin dezvoltate ale tarii (precum cele din sud-vest si din nord-est) se afla in topul alocarilor, in timp ce la polul opus se afla municipiul Bucuresti (cu 166,2 milioane de lei) si judetele Ilfov (374,6 milioane de lei), Covasna (392,2 milioane de lei), Harghita (516,3 milioane de lei), Sibiu (557 milioane de lei) si Brasov (587,1 milioane de lei).
 
Cei mai multi bani vor fi folositi pentru lucrari la drumuri
Conform datelor MDRAPFE, prin PNDL 2 au fost depuse, in total, 13.096 de proiecte, in valoare totala de 67,4 miliarde lei, din care au fost selectate 6.851 de proiecte, insumand 29,9 miliarde lei.
Cele mai multe fonduri, respectiv 9,98 miliarde lei, vor fi utilizate pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor si strazilor din comune. Sunt vizate, astfel, 1.700 de obiective, prin care se propun lucrari la 10.141 km de drumuri. Fonduri de 4,74 miliarde lei vor fi alocate pentru modernizarea a peste 2.500 km de drumuri judetene.
Pentru lucrari de extindere si modernizare a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare s-au alocat, in total, aproape 9 miliarde lei, urmand a fi executate lucrari la 14.051 km de retele. Fonduri importante vor mai fi alocate si pentru proiectele de modernizare a podurilor si podetelor (1,21 miliarde lei pentru obiective cu o lungime cumulata de 2.659 metri), pentru crese si gradinite (906 obiective vor beneficia de alocari totale de 1,35 miliarde lei), dar si pentru 1.354 de unitati de invatamant (2,44 miliarde lei) si pentru 587 de unitati sanitare (1,1 miliarde lei). Cate circa 100 de milioane de lei s-au repartizat pentru proiecte de modernizare a 68 de sedii de institutii, respectiv pentru iluminatul public (175 de obiective).
 
Cele mai mari proiecte ce vor beneficia de finantare prin PNDL 2
Cel mai valoros proiect ce va fi realizat prin PNDL 2 vizeaza constructia unui pod peste raul Somes, in judetul Satu Mare, investitia fiind evaluata la 81,3 miliarde lei. Alte fonduri importante s-au alocat pentru sursa de apa a municipiului Bacau (31,5 milioane de lei), pentru reparatia capitala a podului peste raul Mures din judetul cu acelasi nume (19,4 milioane de lei), pentru constructia pasajului Jilava peste centura municipiului Bucuresti (20,6 milioane de lei), pentru executia podului peste raul Olt din judetul Brasov (15 milioane de lei) si pentru constructia unui pot peste raul Caraorman (judetul Tulcea).
Fonduri totale de 432,5 milioane de lei au fost alocate pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea a opt spitale de importanta majora, respectiv pentru spitalele clinice de urgenta Sibiu, Arad, Slobozia, Piatra Neamt si Pitesti, pentru spitalele de psihiatrie Ilfov si Arad, dar si pentru constructia Spitalului Orasanesc Sf. Spiridon, din Mioveni (judetul Arges).
Suma totala de 74,5 milioane de lei va fi utilizata pentru reabilitarea si restaurarea a trei colegii incluse in lista monumentelor istorice, respectiv a Colegiului National Liviu Rebreanu - Bistrita, Colegiului National Mihai Eminescu - Buzau si a Colegiului National Alexandru Vlahuta - Ramnicu Sarat.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter