RO EN
The cart is empty

PMB vizeaza adoptarea urgenta a PUG si a Legilor Capitalei si Fatadelor

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) vizeaza urgentarea adoptarii Planului Urbanistic General (PUG) al Bucurestiului, precum si a altor doua legi de importanta majora pentru oras, precum Legea Capitalei si Legea Calitatii in Arhitectura, cunoscuta si ca Legea Fatadelor.
"In acest moment lucram intens la trei proiecte extrem de importante: PUG, pe care speram sa-l finalizam in cel mai scurt timp, este un proiect pe care l-am gasit blocat si, dupa mai multe intalniri succesive, am determinat o accelerare a ritmului de lucru. Ne dorim ca acest proiect, strategic pentru Capitala, sa fie finalizat si aprobat de Consiliul General cat mai curand, pentru ca va genera o schimbare vizibila in bine a aspectului orasului. Un alt document extrem de important este Legea Capitalei, care include conceptul de zona metropolitana. Trebuie sa tinem cont de realitatile dezvoltarii urbane si sa adaptam infrastructura la acestea. O alta provocare o reprezinta punerea in aplicare a Legii Calitatii in Arhitectura, cunoscuta si ca Legea Fatadelor. Sunt interesata sa aliniem Capitala si din acest punct de vedere la cerintele Uniunii Europene, pentru ca ne dorim cu totii ca Bucurestiul sa respecte standardele oricarei capitale europene", a declarat Gabriela Firea, primarul municipiului Bucuresti.
Conform unui anunt anterior, administratia locala are in plan elaborarea PUG pana la finele acestui an, fiind un document strategic pentru dezvoltarea orasului, care reglementeaza organizarea retelei stradale si arhitectural-urbanistica, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic si circulatia terenurilor, precum si protejarea monumentelor istorice.
In paralel, PMB va promova o Lege a Capitalei, menita sa impiedice dezvoltarea haotica a orasului si sa recupereze si sa pastreze identitatea fiecarei zone a acestuia.
Mai mult, municipalitatea lucreaza la completarea si actualizarea unei baze de date a Capitalei, pentru o corecta gestionare a tuturor proprietatilor publice si private din Bucuresti si cu toate elementele care tin de infrastructura edilitara, demers in care vor fi implicate inclusiv Ministerul Mediului, al Transporturilor, precum si cel al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
In ceea ce priveste Legea Fatadelor, aceasta se afla in discutie de mai multi ani, fiind amendata de arhitecti cu acuzatia ca ar fi o condamnare pentru cladirile de patrimoniu. Aprobarea acesteia intr-o forma care sa protejeze identitatea culturala si istorica a orasului este, insa, absolut necesara.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter