RO EN
The cart is empty

MFE: 1,5 miliarde de lei pentru reabilitarea a 212 km de conducte de termoficare

Ministrul Fondurilor Europene, dl. Marcel Bolos, a semnat impreuna cu dl. Nicusor Dan, primarul Primariei Generale a Capitalei, un proiect de finantare al sistemului de termoficare a Municipiului Bucuresti. Cu o valoare de 1,5 miliarde lei, proiectul va fi cofinantat prin Programul Operational Infrastructura Mare si va permite cresterea eficientei energetice.
Proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Bucuresti” va asigura un sistem de incalzire urbana sustenabil cu tarife suportabile pentru populatie. Scopul sau este sa imbunatateasca calitatea vietii locuitorilor din Bucuresti, dar si sa se conformeze la standardele de eficienta energetica si de reducere a poluarii.
Vor fi reabilitati 211,94 km de retea care vor conduce la scaderea pierderilor de caldura de la 322.555 Gcal/an, in situatia existenta, la 39.266,22 Gcal/an in situatia proiectata.
Obiectivele acestui proiect sunt:
- reducerea pierderilor de energie termica inregistrate pe retele de transport ale agentului termic;
- reducerea nivelului emisiilor de CO2 si implicatiile aferente schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, contribuind astfel la tinta tarii de a reduce emisiile GES cu 34% pana in 2030 fata de 2005 si de a reduce emisiile de gaze cu cel putin 40% cu efect de sera comparativ cu nivelurile din 1990;
- reducerea poluarii aerului (reducerea emisiilor de SO2, NOx si pulberi) generate de sistemul centralizat de alimentare cu energie termica.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter